Ίσως την Τρίτη η απόφαση για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

 Ίσως την Τρίτη η απόφαση για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης (20/9) το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε καταρχήν η διαδικασία για την επιλογή νέου καλλιτεχνικού διευθυντή. Υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκαν οι επτά αιτήσεις σκηνοθετών και ηθοποιών που διεκδικούν τη θέση.

Ανοίχθηκαν οι φάκελοι των 7 αιτήσεων και εξετάστηκαν τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν και αν υπήρχαν σε αυτούς. Συμφωνήθηκε να μεσολαβήσει διάστημα μιας εβδομάδας, διάστημα μελέτης των δικαιολογητικών και των αιτήσεων καθενός υποψηφίου.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα προσέρχονται στην έδρα του ΔΗΠΕΘΕ για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των φακέλων. Ώστε την ερχόμενη Τρίτη σε νέα συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί και διαδικασία σύντομης χρονικής διάρκειας συνέντευξης με κάθε ενδιαφερόμενο.

Τα ονόματα των 7 υποψηφίων δεν έγιναν γνωστά. Τουλάχιστον ως χθες το πρωί. Παρά μόνο το ότι δύο από τις αιτήσεις προέρχονται από καβαλιώτες στην καταγωγή υποψηφίους. Όπως είπε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Σωκράτης Μποζούδης, θα επιδιωχθεί στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης να παρθεί η σχετική απόφαση. Αν και αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο καθώς μεσολαβούν και άλλες γραφειοκρατικές ή και ουσιαστικές διαδικασίες. Ίσως ανακύψουν διαδικαστικά θέματα κτλ.

Στη συνεδρίαση προχθές και στο πρώτο της μέρος έγινε απολογισμός της καλλιτεχνικής περιόδου του 2022 και του Φεστιβάλ Φιλίππων φέτος. Ο απολογισμός έγινε από τον Θοδωρή Γκόνη που συνδέθηκε ηλεκτρονικά με τον τόπο της συνεδρίασης. Ο απολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια άρχισε η διαδικασία για την επιλογή νέου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Σχετικά με αυτά που έγιναν την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είπε:

«Στη συνεδρίαση της Τρίτης έγινε μία πρώτη ενημέρωση σχετικά με τους επτά υποψηφίους για τη θέση. Προς το παρόν δεν ανακοινώνουμε τα ονόματα των επτά υποψηφίων καθώς η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Θα επιδιώξουμε την ερχόμενη Τρίτη συνέντευξη με όλους. Είτε διαδικτυακά, είτε με τη φυσική παρουσία τους στο χώρο των συνεδριάσεων.

Μετά από τις συνεντεύξεις θα προσπαθήσουμε να πάρουμε απόφαση. Αν και η οποιαδήποτε απόφαση μας θα πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού όπως προβλέπεται. Μετά την έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού θα υπογραφεί η σύμβαση με το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή που θα έχει τριετή διάρκεια».

Διαβάστε επίσης