• 18 Μαΐου 2024,

Ιστορικά τραγικό το τελευταίο δίμηνο για την αγορά

 Ιστορικά τραγικό το τελευταίο δίμηνο για την αγορά

Κινητικότητα εμφανίζεται στην τοπική αγορά είτε λόγω επιχειρήσεων που μεταφέρονται σε νέες επαγγελματικές στέγες, είτε λόγω νέων καταστημάτων κυρίως εστίασης που αρχίζουν τώρα τη λειτουργία τους. Βεβαίως, σημείο αναφοράς για την αγορά της Καβάλας ήταν και παραμένει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, την οποία ο Εμπορικός Σύλλογος προσπαθεί να αρχίσει το δυνατόν νωρίτερα.

Η δημιουργία της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας και η τόνωση του κλίματος, μας εξήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, προσπαθεί να εξισορροπήσει τη γενικότερη τραγική κατάσταση του επικρατεί. Μάλιστα, ο κ. Λεμονίδης χαρακτήρισε ως ιστορικά τραγικούς τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2016 για την αγορά της Καβάλας, με πρωτοφανή καθίζηση των πωλήσεων. Ακόμη και το εκπτωτικό 10μερο του Νοεμβρίου ήταν χαμηλότερο σε επίπεδο τζίρων από το αντίστοιχο περσινό.

Οι εννέα στους δέκα καταστηματάρχες της Καβάλας δυστυχώς δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τις παντός είδους οικονομικές τους υποχρεώσεις, σημείωσε ο κ. Λεμονίδης. Εξαιρετικά άσχημο είναι το κλίμα που επικρατεί στις συζητήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών, οι οποίοι μετά λύπης τους διαπιστώνουν ότι δε διαφαίνεται φως στο τούνελ της ύφεσης.

Οι έμποροι αναμένουν την έναρξη του εορταστικού προγράμματος εκ μέρους του δήμου, ευελπιστώντας ότι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και φωτισμός θα επιτρέψει τους καταναλωτές να λησμονήσουν έστω και για λίγο τα μεγάλα προβλήματά τους.

 

*

Διαβάστε επίσης