• 28 Απριλίου 2024,

Ήταν ένα πετυχημένο ταξίδι παρά τις φήμες για σεισμό στην Πόλη

 Ήταν ένα πετυχημένο ταξίδι παρά τις φήμες για σεισμό στην Πόλη

Για το Λύκειο των Ελληνίδων Καβάλας ήταν ένας στόχος προηγούμενων ετών.

Ένα ταξίδι σε εκκρεμότητα. Έγινε προ λίγων ημερών. Μια στήριξη στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης. Μαζί του κι άλλοι τοπικοί σύλλογοι. Όλοι μαζί μια μεγάλη αντιπροσωπεία από την Καβάλα.

Οι συμμετέχοντες θα ήταν περισσότεροι. Οι ανόητες φήμες για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Πόλη λειτούργησαν δυστυχώς αποτρεπτικά. Κάποιοι ματαίωσαν. Άλλοι ταξίδεψαν αλλά με φόβο. Ο οποίος ευτυχώς δεν δικαιώθηκε. Έτσι ο στόχος επιτεύχθηκε. Τέλος καλό όλα καλά.

Για την ωραία αυτή εμπειρία η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Μαρίνα Φιλιππίδου δήλωσε στην Πρωινή:

«Συμμετείχαμε στις γιορτές του Ζωγράφειου Λυκείου, που φέτος έκλεισε τα 130 χρόνια λειτουργίας και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Θέλαμε να πάμε στο Ζωγράφειο από το 2020. Τότε είχαν γίνει τα επεισόδια με τους μετανάστες στα σύνορα.

Μετά ήρθε και ο κορωνοϊός. Οπότε δεν τα είχαμε καταφέρει. Το καταφέραμε φέτος. Καταφέραμε να πάμε και να συμμετέχουμε όπως και πολλοί άλλοι σύλλογοι. Πολλοί  Έλληνες, πολλοί Καβαλιώτες.

Ειδικότερα στις εκδηλώσεις πήρανε μέρος ο Σύλλογος Μικρασιατών, ο σύλλογος Λαογραφίας Νεάπολη και ο Χορευτικός Όμιλος Καβάλας. Συμμετείχαμε 4 σύλλογοι από την Καβάλα ενώ την πρώτη μέρα ήμασταν εμείς με τους Μικρασιάτες.

Συγκινηθήκαμε πάρα πολύ, γιατί είναι ένα ιστορικό σχολείο. Νιώσαμε ότι στηρίξαμε την ομογένεια. Είναι πολύς καλός ο διευθυντής, ο κ. Δερμετζόγλου. Φοιτούν 75 παιδιά στο σχολείο, το οποίο είναι πάρα πολύ καλά διατηρημένο.

Βρίσκεται στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Ήμασταν 60 άτομα περίπου και τις υπόλοιπες μέρες ξεναγηθήκαμε, ξαναείδαμε την Κωνσταντινούπολη, όπου όσο και να τη βλέπεις δεν τη χορταίνεις ποτέ.

Δυστυχώς οι Έλληνες της πόλης λιγοστεύουν. Μετά από κάποια χρόνια θα είναι ακόμη λιγότεροι. Είναι καλό που στις εκδηλώσεις άκουγες μόνο Ελληνικά. Οι Έλληνες στηρίζουμε την Κωνσταντινούπολη, την επισκεπτόμαστε και τουλάχιστον είναι κάτι και αυτό…».

Διαβάστε επίσης