• 29 Απριλίου 2024,

Στο «Ασημακοπούλου» εφαρμόζεται το σχέδιο πόλης Περιγιαλίου

 Στο «Ασημακοπούλου» εφαρμόζεται το σχέδιο πόλης Περιγιαλίου

Με δηλώσεις στην Πρωινή ο Θόδωρος Μουριάδης επανέλαβε ότι ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης στο οικοδομικό τετράγωνο που περιλαμβάνει το πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

Σχετικά έγινε ενημέρωση του Υπουργού Δημήτρη Καιρίδη κι αφού το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) έχασε όλα τα δικαστήρια που προκάλεσε. Ο κ. Μουριάδης εξήγησε τι θα συμβεί.

Η συνέντευξη

Ερ: Σε σχέση με το σχέδιο πόλης Περιγιαλίου. Με την εφαρμογή του, πέριξ του Ασημακοπούλου. Είχε σχέση με το θέμα αυτό η επίσκεψη του Υπουργού του κ. Καιρίδη την περασμένη Παρασκευή;

Απ: Είχε και μ’ αυτό σχέση. Δηλαδή ο Υπουργός ήθελε να δει πως θα συμπτυχτεί η δομή. Πως επηρεάζουν οι δρόμοι οι οποίοι ανοίγονται αφού διαπλατύνονται. Γκρεμίζουν κάποια από τα κτίρια τα οποία υπάρχουν μέσα στο πρώην στρατόπεδο. Όπως ξέρετε και το Εφετείο μας δικαίωσε στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ελπίζω να μην επιμένουνε με νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη. Μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Εφετείου από την προσφυγή του ΤΕΘΑ, θα μπούμε και θα αρχίσουμε να γκρεμίζουμε. Σε πρώτη φάση τον τοίχο που είναι προς τον ΟΑΕΔ. Τον ψηλό τοίχο του όρχου που λέγαμε κάποτε (φωτογραφία). Για να μπορέσουμε να κάνουμε τα έργα της διαπλάτυνσης του δρόμου, της κατασκευής των πεζοδρομίων. Θα γίνει μια πρόχειρη περίφραξη επειδή είναι εκεί και τα αυτοκίνητα που κατάσχεσε η Αστυνομία. Πρώτα θα μεταφερθεί η δομή πιο μέσα και μετά θα μπούμε μέσα να το γκρεμίσουμε και αυτό.

Ερ: Ο Δήμος Καβάλας μπαίνει γενικά στο στρατόπεδο ή μπαίνει για να κάνει μόνο αυτές τις δουλειές;

Απ: Όχι, όλα περνάνε στον Δήμο. Να έχουμε την απόφαση του δικαστηρίου καθαρογραμμένη γιατί σε περίπτωση που έρθει η Αστυνομία να μας σταματήσει, να έχουμε την απόφαση του δικαστηρίου να τη δείξουμε. Να μην είμαστε μόνο στο προφορικό.

Ερ: Υπάρχει προοπτική να φύγουν όλοι οι πρόσφυγες από εκεί; Τι σας είπε ο κ. Καιρίδης;

Απ: Δύσκολο. Σ’ αυτήν τη φάση πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο… Αυτό που μας είπε είναι ότι οι ροές αυξάνονται, οπότε είναι δύσκολο σε αυτή τη φάση να μπορέσει να μετακινηθεί η δομή.

Ερ: Έχετε κάνει κάποιες ενέργειες για τα κατασχεμένα αυτοκίνητα στο ανατολικό κομμάτι του πρώην στρατοπέδου; Συνεχίζουν και αυξάνονται αυτά εκεί με πρωτοβουλία της Αστυνομίας;

Απ: Αυτά θα πρέπει να τα μεταφέρουν. Γίνεται μια διευκόλυνση και τα έχουν μέσα αλλά πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση. Δε γίνεται να γίνεται εκεί νεκροταφείο αυτοκινήτων.

Ερ: Επίσης, βλέπουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας θέμα το Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο. Έχει γίνει;

Απ: Το Λιμενικό Γραφείο είχε γίνει. Είχε παρθεί η απόφαση, είχε συσταθεί αλλά έπρεπε να έχει και ένα αντικείμενο. Θα έπρεπε να έχει στην αρμοδιότητα του τα τέσσερα ορφανά λιμανάκια όπως συνήθως τα λέμε. Έτσι ώστε να έχει αντικείμενο. Είχαμε προθεσμία δυο ετών για να μπορέσει να υλοποιηθεί. Τα πράγματα όμως αργούν πάρα πολύ. Το λιμανάκι των Σφαγείων τώρα έχει έρθει η έγκριση. Πλέον έχει περάσει στον Δήμο, στην αρμοδιότητα του Δήμου. Τα άλλα λιμανάκια έχουν δουλειά ακόμη. Στη Νέα Καρβάλη πρέπει να γίνουν περιβαλλοντολογικά, το ίδιο και στην Καλαμίτσα. Είναι πράγματα τα οποία δουλεύονται. Από το Υπουργείο μας είπανε να γίνει πάλι επανασύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου. Τώρα έχει και αντικείμενο με το λιμανάκι των Σφαγείων να έχει περάσει στην αρμοδιότητα του Δήμου.

Διαβάστε επίσης