• 23 Απριλίου 2024,

Ήταν βαρήκοος ο μηνυτής ή τον προσποιούνταν;

 Ήταν βαρήκοος ο μηνυτής ή τον προσποιούνταν;

Την περασμένη Παρασκευή η συνεδρίαση του Τριμελούς Καβάλας ασχολήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό με μία μόνο υπόθεση, η απόφαση επί της οποίας βγήκε αργά το μεσημέρι. Μετά από μια μακρά ακροαματική διαδικασία η οποία όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις «εμπόδισε» την εκδίκαση των λοιπών υποθέσεων.

Μια υπόθεση απάτης κι ενός ποσού 66.000 ευρώ. Στο τέλος ο κατηγορούμενος αθωώθηκε αφού δεν προέκυψε η απάτη. Το δε ποσό υπάρχει σε τραπεζικό λογαριασμό κι έτσι είναι πολύ πιθανό να επιστραφεί στον μηνυτή. Ο οποίος στην κατάθεση του δυσκόλεψε τους παράγοντες της δίκης καθώς παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα ακοής. Ήταν όντως βαρήκοος ή τον προσποιούνταν; Οι απόψεις διίστανται αφού την πάθηση αμφισβήτησαν και οι δικαστές. «Όσα θέλει τα ακούει κι όσα δεν θέλει, δεν τα ακούει» σχολιάστηκε από την έδρα.

Ο μηνυτής εμπιστεύτηκε συγγενή του, ο οποίος του συμπαραστέκονταν. Ως που από τραπεζικό λογαριασμό που στην πορεία έγινε κοινός, έλειψε το ποσό των 66.000 ευρώ. Ο μηνυτής κατέθεσε μήνυση ότι εξαπατήθηκε αλλά το δικαστήριο κατέληξε σε απόφαση ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε άλλο λογαριασμό με τη συναίνεση του μηνυτή.

Ο δε κατηγορούμενος δήλωσε ότι τα χρήματα υπάρχουν κι είναι πρόθυμος να τα επιστρέψει. Σημασία στην υπόθεση φαίνεται να έχει και το ότι τον μηνυτή συμπαραστέκεται και βοηθά -εν τω μεταξύ- άλλο συγγενικό του πρόσωπο. Σημειώνουμε ότι ο μηνυτής είναι 93 ετών. Ζει μόνος του αφού πέθανε η σύζυγος του με την οποία δεν απέκτησαν παιδιά.

Λόγω των προβλημάτων βαρηκοΐας δικαστές και συνήγοροι χρειάστηκε να φωνάζουν όταν απευθύνονταν στον μηνυτή, με αποτέλεσμα η ακροαματική διαδικασία να ακούγεται ως το διάδρομο! Το πράγμα περιπλέχθηκε κι άλλο όταν ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι λόγω πρόσφατης εγχείρησης δεν μπορεί να μιλά δυνατά. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να φωνάζει καθώς απεύθυνε ερωτήσεις στον μηνυτή. Τον διευκόλυνε η πρόεδρος του δικαστηρίου που όταν χρειάστηκε μετέφερε τις ερωτήσεις στον εξεταζόμενο μάρτυρα.

Αθώος για φωτιά στην κατάσβεση της οποίας βοήθησε

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Μονομελούς όλα ήταν πιο απλά αφού δεν υπήρχαν προβλήματα όπως αυτά που περιεγράφηκαν. Κάτοικος χωριού του Δήμου Παγγαίου ήταν κατηγορούμενος για δασική φωτιά. Αθωώθηκε αφού όπως αποδείχθηκε: 1) Η έκταση που κάηκε ήταν μικρή 2) Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αλάνα 3) Ζημιά μόνο σε αγροτικά μηχανήματα αντιμετωπίστηκε (πληρώθηκε) από τον κατηγορούμενο.

Απολογούμενος παραδέχθηκε ότι έκοβε ξύλα, από τα πριονίδια των οποίων φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά. Οι ενέργειες του και γειτόνων, είχαν αποτέλεσμα να σβήσει η φωτιά πριν καν φθάσει η Πυροσβεστική. Πρόταση απαλλαγής του κατηγορούμενου κατέθεσε και η Εισαγγελέας. « Κι άλλη φορά να είστε πιο προσεκτικός με τα πριονίδια» του είπε στο τέλος της διαδικασία η Πρόεδρος του δικαστηρίου.


Στο Μονομελές χθες δικάστηκε υπόθεση ενόχλησης από ζωντανή μουσική σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Γεγονός που συνέβη το Καλοκαίρι του 2020, αμέσως μετά το τότε lockdown στην εστίαση. Ο κατηγορούμενος δικαιολογήθηκε ότι η μουσική έπαιζε χαμηλά αλλά η όποια υπέρβαση των ορίων υπήρξε μόνο όταν παρουσιάστηκε σε τραπέζι και παρέα τούρτα γενεθλίων. «Για το happy birthday και μόνο», τόνισε απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης