Και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επανέρχεται σε κανονική δραστηριότητα

 Και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επανέρχεται σε κανονική δραστηριότητα

Με την ευκαιρία της χαλάρωσης των μέτρων για τα για την πρόληψη της πανδημίας και η νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται. Σε μια φυσιολογική πολιτική δραστηριότητα.

Υποδέχεται στην περιοχή στελέχη από την Αθήνα, πραγματοποιώντας εσωκομματικές διαδικασίες. Η κυριότερη είναι η ψηφοφορία που θα γίνει το επόμενο διάστημα για την εκλογή συνέδρων στο συνέδριο του κόμματος. Για όλα αυτά μίλησε στην εφημερίδα μας ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής κ. Κώστας Μορφίδης (φωτογραφία).

Η συνέντευξη

Ερ: Προσπαθεί και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει κανονικά; Τα υπόλοιπα κόμματα εδώ στην περιοχή μας παίρνουν μπρος με εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει.

Απ: Όλοι μας σταδιακά επιστρέφουμε κανονικά στη ζωή μας. Επιστρέφουμε και θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε στις προηγούμενες λειτουργίες. Εμείς έτσι και αλλιώς είχαμε «χρωστούμενα» από πριν, για το συνέδριο μας δηλαδή. Οπότε το έχουμε βάλει μπροστά, έχουμε ξεκινήσει την επεξεργασία των θέσεων. Ολοκληρώνουμε τις συνελεύσεις μας το Σαββατοκύριακο και θα εκλέξουμε τους αντιπροσώπους για το συνέδριο στις 1,2,3 Απριλίου.  Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και στις 14 Απριλίου θα ξεκινήσει το συνέδριο και θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Ερ: Η εσωκομματική ψηφοφορία που έχετε θα γίνει διά ζώσης ή ηλεκτρονικά;

Απ: Θα γίνει δια ζώσης.

Ερ: Ήρθε εκτάκτως ο κ. Αραχωβίτης πριν λίγες μέρες.

Απ: Και αυτό ήταν από τα «χρωστούμενα». Είχε αναβληθεί η επίσκεψη του, δυο φορές, τα τελευταία χρόνια. Οπότε έγινε τώρα. Πήγε εκτός από την Καβάλα, στη Ξάνθη και στη Δράμα.  Στην Καβάλα κάναμε μια πολύ καλή συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους όπου συζητήθηκαν τα πάντα. Μιλήσαμε για πολλές ώρες μαζί τους. Διευκρινίστηκαν κυρίως οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας για το πώς μπορούμε να υπερβούμε την κρίση αυτή που όλοι ζούμε αλλά πιο έντονα οι άνθρωποι που είναι στην παραγωγή, με τις αυξήσεις των τιμών, των υλικών κτλ. Διευκρινίστηκαν επίσης πράγματα που είχαν γίνει στο παρελθόν στη διακυβέρνηση μας. Συζητήθηκαν πολλά θέματα με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Ερ: Άλλες επισκέψεις θα έχετε αυτές τις ημέρες;

Απ: Ναι. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα έρθει ο πρώην γραμματέας του κόμματος ο Πάνος Ρήγας βεβαίως και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας για να κάνουμε τις συνελεύσεις που σας είπα για το συνέδριο αλλά παράλληλα θα κάνουμε και κάποιες επισκέψεις και συζητήσεις με φορείς της περιοχής.

Ερ: Για λόγους επικαιρότητας σας ρωτάμε για τις ανακοινώσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός για τη στήριξη.

Απ: Πραγματικά είναι ψίχουλα. Πραγματικά δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία και πόσο δυσβάσταχτες είναι όλες αυτές οι αυξήσεις οι οποίες είναι μέρα με τη μέρα περισσότερες. Νομίζω ότι με γενικότητες και διακηρύξεις δεν λύνονται τα προβλήματα που έχει ο Ελληνικός λαός. Σε αυτή την περίοδο ο μόνος φορέας που κερδίζει είναι το κράτος. Με την άνοδο των τιμών αυξάνονται τα έσοδα του. Θα συνεχίσει αυτό το πράγμα. Για ποιο λόγο να έχει κέρδη το κράτος; Από τη στιγμή που έχει ένα προϋπολογισμό, γιατί δεν μοιράζει τα πλεονάσματα  από τα έσοδα που έχει από το ΦΠΑ, από τους φόρους στα καύσιμα; Αυτό το κάνανε τόσες φορές στην Ευρώπη, γιατί να μην το κάνουμε και εμείς. Μόνο εμείς έχουμε το πρόβλημα; Οι άλλες χώρες δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα; Αν έχουν πρόβλημα τα οικονομικά του κράτους, έχει δει τι πρόβλημα έχουν τα οικονομικά του καθένα μας;

Ερ: Αυτή τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης τη ζητούν οι πρατηριούχοι οι οδηγοί κτλ, δεκαετίες τώρα και δεν την έκανε καμία κυβέρνηση.

Απ: Δεν υπήρχε μέχρι τώρα το πλαίσιο. Τώρα έρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία έχει την ευθύνη για αυτούς τους φόρους και σου λέει, μπορείς να το μειώσεις όσο διαρκεί αυτή η κρίση, μέχρι εκεί. 11 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κάνανε, γιατί η Ελλάδα δεν το κάνει;

Είμαστε πλούσιοι, επειδή έχουμε αυτοκίνητα;

Διαβάστε επίσης