• 28 Μαρτίου 2024,

Και νομικές ενέργειες για την κεραία στην οδό Αιμιλιανού

 Και νομικές ενέργειες για την κεραία στην οδό Αιμιλιανού

Φανερά ικανοποιημένος ήταν το πρωί της Τρίτης ο δικηγόρος Καβάλας Νίκος Σιδηρόπουλος σχετικά με την εξέλιξη που παρουσίασε το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα κτηρίου στην οδό Αιμιλιανού (συνοικία Δεξαμενής).

Τόσο ως δικηγόρος όσο και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Καβάλας, παρακολουθεί στενά την όλη υπόθεση. Θυμήθηκε για το ιστορικό της: Η πρώτη άδεια για τις εταιρείες εξασφαλίστηκε το καλοκαίρι του 2017.

Σε ταράτσα πολυκατοικίας,  σε απόσταση 40 μέτρων από το 25ο Δημοτικό σχολείο. Αντιδράσαμε κι έτσι οι εργασίες σταμάτησαν. Πιστέψαμε ότι το θέμα έληξε. Δυστυχώς τον Φεβρουάριο του 2019 οι εταιρείες αναθεώρησαν την αρχική τους άδεια. Μεταξύ άλλων η νέα απόφαση προβλέπει εγκατάσταση της κεραίας στα 6,15 μέτρα.

Ο Νίκος Σιδηρόπουλος μιλώντας για τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας σημείωσε ότι με δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ) το 1984 το «Σουηδικό σπίτι» χαρακτηρίστηκε «έργο τέχνης». Μαζί και η αυλή του. Αυτός ήταν ο λόγος που οι εργασίας τη Δευτέρα σταμάτησαν. Ο ίδιος είπε στην Πρωινή ότι με την ευκαιρία πρέπει η πολεοδομία να ξαναδεί το όλο θέμα εννοώντας ότι θα πρέπει να ανακαλέσει την άδεια που χορήγησε καθώς δεν έχει γνωμοδοτήσει η υπηρεσία νεωτέρων μνημείων.

Ο Νίκος Σιδηρόπουλος θεωρεί ότι το θέμα δεν έχει λήξει. Υπάρχει μία διακοπή των εργασιών που καταλαβαίνει ότι είναι προσωρινή. Για αυτό και κάτ’ εντολήν των θιγόμενων λειτουργεί και ως δικηγόρος.  Προετοιμάζεται για νομικές ενέργειες που θα γίνουν το προσεχές διάστημα. Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

*Με ανάρτηση του αργότερα χθες ο κ. Σιδηρόπουλος συμπλήρωσε τις δηλώσεις του ως εξής: Στις σημερινές μου δηλώσεις στο Ράδιο Πρωινή για το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Αιμιλιανού παρελειψα εκ παραδρομής να αναφερθώ στην στήριξη που παρέχει τόσο η απερχόμενη , όσο και η νέα δημοτική αρχή. Αρχικά έγινε σύσκεψη στα γραφεία των σχολικών επιτροπών παρουσία των κ.κ. Μουριάδη και Πετρόπουλου , ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο της κ. δημάρχου και το ίδιο μεσημέρι εκδόθηκε από το γραφείο τύπου της Δημάρχου δελτίο τύπου, το οποίο από την πλευρά μας κοινοποιήθηκε άμεσα. Θερμές ευχαριστίες σε όλους, ζητούμε την ενεργητική συμμετοχή τους, ο αγώνας συνεχίζεται!

 

 

 

Υπέρ των κινητοποιήσεων των πολιτών ο Χρήστος Ποτόλιας

Διαβάστε επίσης