• 19 Απριλίου 2024,

Υπάρχει επενδυτική πρόταση για το παλιό Νοσοκομείο 

 Υπάρχει επενδυτική πρόταση για το παλιό Νοσοκομείο 

Με δελτίο τύπου το βράδυ της Δευτέρας η Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφελεια» Αναστασία Ιωσηφίδου γνωστοποίησε αναλυτικά το περιεχόμενο της συνάντησής της με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Ρωτήθηκε από την Πρωινή για τον λόγο για τον οποίο επιδίωξε τη συνάντηση και απάντησε πολύ συγκεκριμένα. Θύμισε το επενδυτικό ενδιαφέρον ελληνοαμερικανού που την άνοιξη ήρθε στην Καβάλα και είδε από κοντά το κτίριο του παλιού νοσοκομείου.

Είπε ότι το συγκεκριμένο ενδιαφέρον επανήλθε και είναι πιο ισχυρό. Εξ αυτού του λόγου ενημέρωσε τον Υπουργό. Πρόθεση της κ. Ιωσηφίδου είναι η Καβάλα να εκμεταλλευτεί τον συγκεκριμένο επενδυτή αφού νωρίτερα υπογραφεί η έτοιμη προγραμματική σύμβαση για το παλιό νοσοκομείο. Η σύμβαση συνδέει το Δήμο Καβάλας και το Υπουργείο Οικονομικών.

Η πρόεδρος θυμίζει ότι επί ημερών της διοίκησης της Δήμητρας Τσανάκα συμφωνήθηκε το περιεχόμενο της σύμβασης αλλά τελικά αυτή δεν υπογράφηκε ποτέ. Για αυτό και ζήτησε τη βοήθεια, τη μεσολάβηση του υπουργού ώστε να επανέλθει το κείμενο. Να υπογραφεί για να μπορέσει η Δημωφέλεια να προχωρήσει τις συζητήσεις με τον επενδυτή που ενδιαφέρεται για το παλιό νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης