Και ο Δήμος Καβάλας εμπλέκεται στο οικονομικό αδιέξοδο του ΝΟΚ !

 Και ο Δήμος Καβάλας εμπλέκεται στο οικονομικό αδιέξοδο του ΝΟΚ !

Αναβλήθηκε για το προσεχές διάστημα λόγω κορωνοϊού η προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα έκτακτη γενική συνέλευση του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας. Τις προηγούμενες μέρες δήλωσε αντίθεση σε όλα όσα επιχειρούνται ο πρώην πρόεδρος του Ομίλου κ. Κώστας Κεραμιδάς. Οι ενστάσεις του κ. Κεραμιδά είναι αφορμή να παρουσιαστεί μια άλλη κατάσταση, μια άλλη πρωτοβουλία. Το πρόβλημα διοικητικού αδιεξόδου είναι παραδεκτό και υπαρκτό αλλά –όπως ισχυρίζεται ο κ. Κεραμιδάς- γίνεται προσπάθεια να λυθεί.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η άποψη που ο πρώην πρόεδρος παρουσιάζει, σύμφωνα με την οποία ο ΝΟΚ διεκδικεί ενοίκια περίπου ενός χρόνου από το Δήμο Καβάλας. Αναφέρεται στην εποχή που όπως λέει και θυμίζει ο Δήμος Καβάλας δέσμευσε το βασικό και προνομιακό ακίνητο του Ομίλου ώστε να μεταφέρει εκεί το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο. Αυτό τελικά δεν έγινε αλλά ο πρώην πρόεδρος του ΝΟΚ αφήνει να εννοηθεί ότι για το συγκεκριμένο διάστημα πρέπει να πληρωθούν τα ενοίκια που συμφωνήθηκαν με την τότε διοίκηση του Δήμου. Το σκεπτικό του κ. Κεραμιδά συνεχίζεται αφού εξηγεί ότι αν πληρωθούν στον Όμιλο αυτά τα χρήματα τότε θα «ανασάνει» και θα μπορεί να αντιμετωπίσει χρέη του στην εφορία. Τα οποία υφίστανται, δεν είναι τακτοποιημένα και προφανώς αυτά προκαλούν όλα τα διοικητικά ζητήματα.

Με δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Κεραμιδάς φαίνεται ξεκάθαρα να στηρίζει την προοπτική ο Όμιλος να επανέλθει αφού βρει νέα διοίκηση. Αναφέρεται σε συμπολίτη που ήταν πρόεδρος προ πολλών ετών, ο οποίος σημειώνει είναι πιθανό να επανέλθει. Τέλος ο κ. Κεραμιδάς απορρίπτει τις διαδικασίες για την μετατροπή του ΝΟΚ σε ΝΟΚ- Αργοναύτες. Αυτά που έγιναν τα σχολιάζει ως παράτυπα και φυσικά δεν αποδέχεται τη διαδικασία της έκτακτης γενικής συνέλευσης που λόγω κορωνοϊού δεν έγινε χθες.

Διαβάστε επίσης