Και πρόβλημα θέρμανσης στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας!

 Και πρόβλημα θέρμανσης στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας!

Σε χώρο του ΔΙΠΑΕ Καβάλας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Η συνέλευση αφορούσε κυρίως τους καθηγητές στο τμήμα της Καβάλας (ΔΙΠΑΕ Καβάλας), δεδομένης της έναρξης των μαθημάτων τη Δευτέρα και του γνωστού προβλήματος έλλειψης καθαριστριών.

Μετά το τέλος της συνέλευσης δόθηκε συνέντευξη τύπου.

Μίλησε η αντιπρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου καθηγήτρια στο ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης Αντωνία Δελησταύρου και ο καθηγητής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας κ. Τάσος Καρασαββόγλου.  Εξηγώντας το λόγο της συνέντευξης τύπου ο κ. Τάσος Καρασαββόγλου είπε ότι στόχο η συνέντευξη τύπου έχει να παρουσιάσει το πώς είναι η κατάσταση σήμερα στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας εν όψει της έναρξης των μαθημάτων. Υπάρχουν –είπε- πολλά και διάφορα θέματα και ζητήματα που καθιστούν σχεδόν αδύνατη τηδια ζώσης διαδικασία.

Η κ. Δελησταύρου Αντωνία είπε στη συνέχεια:

«Η διοίκηση και το Υπουργείο δεν πήραν κανένα μέτρο για τους καθηγητές, τους φοιτητές και λοιπούς εργαζόμενους. Ενώ είναι επιβεβλημένη η διάσωσης εκπαιδευτική διαδικασία υπάρχουν γενικά αιτήματα προς τη διοίκηση του πανεπιστημίου και προς το Υπουργείο. Αλλά και ειδικότερα προβλήματα στο ΔΙΠΑΕ. Η καθαριότητα και η θέρμανση. Είναι προβλήματα που χρονίζουν και εξ αυτού του λόγου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας των καθηγητών η οποία προετοιμάζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα. Υπάρχει ενδεχόμενο το ίδιο να γίνει την ίδια μέρα και στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας».

Ο Τάσος Καρασαββόγλου πέραν του προβλήματος στην Καβάλα, της έλλειψης καθαριστριών, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα έλλειψης καυσίμων για την θέρμανση των εγκαταστάσεων.

«Τον περασμένο χειμώνα που κάναμε μάθημα από απόσταση, και όσο βρισκόμουν στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας δεν άναψαν καθόλου τα καλοριφέρ. Πρόσφατα πληρώσαμε από την τσέπη μας οι καθηγητές για την καθαριότητα των χωρών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρασαββόγλου και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλο επίτευγμα η συνένωση γύρω από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Μία συγχώνευση που στηρίζουμε. Η καθημερινότητα στη λειτουργία του πανεπιστημίου έχει τεράστια κενά.

Δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι όροι της κοινής υπουργικής απόφασης και έτσι προτείνουμε μεταξύ άλλων να αποφασίσει κάθε σχολή και κάθε τμήμα πώς θα επανέλθει στην εκπαιδευτική δραστηριότητα την ερχόμενη Δευτέρα».

Με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου μάθαμε ότι σήμερα το απόγευμα και για αυτά τα θέματα θα συνεδριάσει η διοίκηση του ΔΙΠΑΕ.

Διαβάστε επίσης