• 7 Μαΐου 2024,

Καταστρέφεται το παλιό κτίσμα της Αστυνομίας στον Αμυγδαλεώνα (φωτογραφίες)

 Καταστρέφεται το παλιό κτίσμα της Αστυνομίας στον Αμυγδαλεώνα (φωτογραφίες)

Πριν από λίγες ημέρες και πιθανόν μετά από καταγγελία (μάλλον περιοίκων) η Πολεοδομία Καβάλας ασχολήθηκε με το παλαιό κτίσμα της Αστυνομίας στον Αμυγδαλεώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το χαρακτήρισε επικίνδυνο, έβαλε περιμετρικά αυτού τις γνωστές κόκκινες κορδέλες.

Είχε προηγηθεί προσπάθεια του δημοτικού κοινοτικού συμβουλίου να αναλάβει την αρμοδιότητα στο ακίνητο και να το διασώσει. Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να απάντησε αρνητικά προκειμένου να το κρατήσει για να το αξιοποιήσει αυτή. Κάτι που δεν έγινε. Κι όχι μόνο το κτίριο δεν αξιοποιήθηκε αλλά έπεσε η στέγη του. Τα παράθυρα παρουσιάζουν φθορές και μάλιστα μεγάλες.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Δημήτρης Πουρσαϊτίδης μίλησε για το θέμα χθες στην Πρωϊνή.

Μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Το κτίριο που φιλοξενούσε τον αστυνομικό σταθμό του Αμυγδαλεώνα, από τότε που έκλεισε (προ δεκαετίας περίπου), εγκαταλείφτηκε. Ανήκει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εμείς και μέσω του Δήμου κάναμε αίτημα να μας το παραχωρήσουν. Το αίτημα της δημοτικής κοινότητας Αμυγδαλεώνα δεν έγινε δεκτό. Μας είπαν ότι το θέλουν για να κάνουν εκεί την Τουριστική Αστυνομία. Παρόλα αυτά το εγκατέλειψαν.

Όποιος περάσει θα δει την μισή σκεπή που έχει πέσει. Τα κουφώματα είναι σε άθλια κατάσταση. Εμείς σαν κοινότητα μπαίνουμε στον προαύλιο χώρο και συχνά κόβουμε τα χόρτα. Κλαδεύουμε τα κλαδιά των δέντρων αφού υπάρχουν παράπονα από τα γειτονικά σπίτια. Όσο μπορούμε περιποιούμαστε τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου. Αυτό το κτίσμα είναι από τα πρώτα του χωριού.

Θεωρούμε ότι πρέπει να συντηρηθεί. Πρέπει να αξιοποιηθεί. Κι αν δεν μπορεί να το κάνει η αστυνομία, εμείς το ζητήσαμε να το αξιοποιήσουμε.

Για όσους δεν γνωρίζουν το κτίριο είναι απέναντι από το δημοτικό σχολείο, πάνω στον κεντρικό δρόμο. Εμείς έχουμε διάφορες ιδέες αξιοποίησης. Να το παραχωρήσουμε στους πρόσκοπους που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα, σε συλλόγους κτλ. Όποιος το χρησιμοποιήσει θα το συντηρήσει. Τότε μας είπαν ότι επειδή ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων εντάχθηκε στα μνημεία της Ουνέσκο, το θέλουν για να στεγαστεί εκεί η Τουριστική Αστυνομία».

Διαβάστε επίσης