• 29 Μαρτίου 2024,

Καιρός: Τσουχτερό κρύο και παγετός προ των πυλών! – Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη και απο το Σάββατο νέο κύμα κακοκαιρίας !

 Καιρός: Τσουχτερό κρύο και παγετός προ των πυλών! – Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη και απο το Σάββατο νέο κύμα κακοκαιρίας !

Ο καιρός έχει γυρίσματα. Οι βοριάδες στην αρχή της εβδομάδας φέρνουν τσουχτερό κρύο, όμως γρήγορα θα μετατραπούν σε νοτιάδες που θα ανεβάσουν το θερμόμετρο στα… ύψη, ως και πάνω από τους 20 βαθμούς προς τα τέλη της εβδομάδας. Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό δείχνει πάντως ότι εκτός από τα χιόνια δεν θα λείψουν σε σχεδόν καμία περιοχή της χώρας οι βροχές και οι καταιγίδες.

Από τη Δευτέρα ήδη ο καιρός άρχισε να επιδεινώνεται με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις παράκτιες περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η ουσιαστική αλλαγή στον καιρό είναι η ενίσχυση των βοριάδων, οι οποίοι θα φτάσουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ και αυτό θα έχει σαν συνέπεια την υποχώρηση της θερμοκρασίας, με παγετό στην βόρειο Ελλάδα, την Τρίτη και την Τετάρτη όπου θα καταγραφούν θερμοκρασίες -5 , -6 βαθμών Κελσίου.

Ειδικά την Τετάρτη η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, τους 13 με 14 στα κεντρικά και τους 16 στα νησιά.

Την Πέμπτη περιμένουμε νέα κακοκαιρία από τα δυτικά, νέες βροχές και καταιγίδες, ενώ τα χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν σε χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή 700-800 στην κεντρική και βόρεια χώρα.
Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες με ένταση 6 και 7 μποφόρ με αποτέλεσμα να ανέβει η θερμοκρασία και να φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, ενώ την Παρασκευή το θερμόμετρο θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

Από το Σάββατο περιμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με νέες βροχές και καταιγίδες και νοτιάδες 6 με 7 μποφόρ.

Πηγή : www.newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης