• 23 Φεβρουαρίου 2024,

Κάλεσμα για συμμετοχή στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΦΓΤ

 Κάλεσμα για συμμετοχή στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΦΓΤ

ΚΑΛΕΣΜΑ για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΦΓΤ την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 6 μ.μ. στη ΣΤΕΓΗ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ


Καλούμε όλα τα μέλη του ΣΦΓΤ και όσους θέλουν να εγγραφούν στον Σύνδεσμο, να συμμετάσχουν μαζικά στην κρίσιμη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΦΓΤ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 6 μ.μ. στη ΣΤΕΓΗ. Να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόπειρα της Μητρόπολης να αποβάλει τον ΣΦΓΤ από την φυσική και ιστορική του έδρα, το εμβληματικό κτίριο της οδού Κύπρου και να τον μεταστεγάσει σε εκκλησιαστικό χώρο.

Η έξωση μετά από 64 χρόνια αδιατάρακτης λειτουργίας στο κτίριο αυτό, με όποιο πρόσχημα ή δικαιολογία, οδηγεί ευθέως, με την απώλεια ενός πολύτιμου και συμβολικού χώρου – τοπόσημου για τον Σύνδεσμο, στην καρδιά της πόλης, σε ένα εντελώς ανασφαλές και δυσοίωνο μέλλον.

Συνεπάγεται την διάλυση του ιστορικού Συνδέσμου, που από την ίδρυσή του σκοπό είχε να προάγει το πνευματικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο της περιοχής μας και άφησε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στον εκπολιτισμό της.

Η μεταστέγαση, σ’ έναν ανεπαρκή και αδρανή χώρο της Εκκλησίας, αποτελεί υποβάθμιση της λειτουργίας του Συνδέσμου και των οκτώ τμημάτων του, μοιρολατρική αποδοχή τετελεσμένων που διαμορφώθηκαν ερήμην της κοινωνίας.

Οδηγεί επιπλέον στην κηδεμονία του μοναδικού πολιτιστικού συλλόγου αφιερωμένου εξ ορισμού στα Γράμματα, τις Τέχνες και την Επιστήμη, συσπειρώνοντας τα πιο προοδευτικά καλλιτεχνικά στοιχεία και του πνεύματος και με πρωτοπόρα κοινωνικά χαρακτηριστικά, και στον μετασχηματισμό του, από ιδεολογικά αυτόνομο δυναμικό υποκείμενο πολιτιστικής πολιτικής, σε εξάρτημα της μητρόπολης, εγκλωβισμένο σε μια συντηρητική και γραφειοκρατική παγίδα.

Η τωρινή κινητοποίηση και ενεργοποίηση εκατοντάδων παλιών μελών και νέων ανθρώπων, καθώς και όσων έχουν ήδη εκφραστεί με τη συμμετοχή τους στην Ομάδα ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ και υπογράφοντας κατά της έξωσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εφαλτήριο αναγέννησης και τόνωσης του Συνδέσμου. Να ξανακάνουμε τον ΣΦΓΤ τον κύριο φορέα της χρήσης των προϊόντων του Πολιτισμού υπέρ των συμπολιτών μας.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ την πρόταση μετεγκατάστασης του ΣΦΓΤ.

Η ΕΞΩΣΗ δεν θα περάσει και ο ιστορικός σύλλογος θα είναι πάντα μια ζωντανή κυψέλη δημιουργίας, ένας φάρος πολιτισμού και προόδου, δίπλα στα εμβληματικά διατηρητέα κτίρια- Έργα Τέχνης της οδού Κύπρου.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους Φίλους των Γραμμάτων & Τεχνών να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ οποιαδήποτε επιχείρηση έξωσης ή φθοράς του ακινήτου ή της περιουσίας του ΣΦΓΤ, με σειρά νομικών ενεργειών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για τη Διάσωση της Στέγης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας 

Διαβάστε επίσης