Ανακοίνωση-απάντηση του «Αισώπου» και διεξαγωγή δημοσκόπησης για τα αδέσποτα στην Καβάλα

 Ανακοίνωση-απάντηση του «Αισώπου» και διεξαγωγή δημοσκόπησης για τα αδέσποτα στην Καβάλα

Φωτογραφία αρχείου

Ανακοίνωση – απάντηση προς τον Δήμο – Σημαντική δημοσκόπηση: πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που γίνεται πανελλαδικά για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην Καβάλα


Με αφορμή τις πρόσφατες πρόχειρες δηλώσεις του Αντιδημάρχου – Εντεταλμένου Δημοτικής Αστυνομίας και Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς κ. Τστσιλικάκη Χρήστου στο φύλλο της εφημερίδας Πρωϊνή 9 Φεβρουαρίου 2024 στα πλαίσια της κοπής πίτας των υπαλλήλων μονίμων και εκτάκτων που συμμετέχουν στην διαχείριση των αναγκών των ζώων συντροφιάς, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως σε αντίθεση με την χαρακτηριστική φράση της συνέντευξης ότι “η υπηρεσία είναι σε καλή – ας πούμε κατάσταση – διαθέτοντας 5 υπαλλήλους εκ των οποίων 2 μόνιμοι και στην διάθεση της υπηρεσίας υπάρχουν και δύο οχήματα”, πως κανείς εκ των 5 υπαλλήλων μονίμων και εκτάκτων δεν διαθέτει πιστοποίηση και καμία υποτυπώδης εκπαίδευση στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων, κανείς εκ των 5 υπαλλήλων δεν έχει πιστοποίηση ικανότητας οδηγού για μεταφορά ζώντων ζώων, ο απαραίτητος σχετικός εξοπλισμός που έχουν στην κατοχή τους οι 5 υπάλληλοι για την αιχμαλωσία των ζώων περιορίζονται στο ένα κοντάρι ακινητοποίησης και μίας μεγάλης αποχής που περισσότερο για ψάρεμα παραπέμπει παρά σε περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Όσον αφορά τα 2 οχήματα περισυλλογής καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος πως κανένα από τα 2 δεν διαθέτει την σχετική άδεια των αρμόδιων υπηρεσιών για την μεταφορά ζώντων ζώων. Κλείνοντας θα παρακαλούσαμε τον κ. Αντιδήμαρχο να είναι περισσότερο προσεκτικός στην χρήση κάποιων όρων όσων αφορά την επικινδυνότητα των αδέσποτων ζώων καθώς η απόφαση για επικινδυνότητα είναι αντικείμενο εργασιών της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος αδέσποτων ζώων του δήμου όπως αυτή ορίζεται εκ του νόμου και η οποία εδώ και 40 μέρες που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος αντιδήμαρχος δεν έχει συνεδριάσει.

Ο Αίσωπος διαμαρτύρεται για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών του δήμου Καβάλας προς τα αδέσποτα και καλεί το ζωοφιλικό κοινό του δήμου σε εγρήγορση.

Το Οικολογικό Πολιτιστικό Ζωοφιλικό Σωματείο Αίσωπος σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Προστασίας Ζώων TiNG e.V. πραγματοποίησησαν μέσω πιστοποιημένης εταιρείας δημοσκοπκών ερευνών την παρακάτω έρευνα στον δήμο της Καβάλας τον Ιανουάριο του 2024.

Η Δημοσκόπηση:https://eu.docs.wps.com/l/sIOKNlIhmmoWnrgY?v=v2

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Διαβάστε επίσης