Κάλεσμα στη νέα κινητοποίηση κατά των διοδίωνΧαρακτήρα σύσκεψης τοπικών παραγόντων και φορέων είχε η συνέντευξη τύπου – κάλεσμα στη νέα διαμαρτυρία κατά των διοδίων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Μπροστά στα μέσα ενημέρωσης πριν λίγο, μίλησαν άπαντες για το μεθαυριανό ραντεβού στον Άγιο Σίλα (19.00). Μίλησαν επίσης για την κλιμάκωση των ενεργειών ώστε να μην κατασκευαστούν, να μην λειτουργήσουν ποτέ τα νέα διόδια στην Παράκαμψη. Παρόντες ήταν η Δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, όλοι οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Οι φορείς που συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου ήταν: Επιμελητήριο με τον Άγγελο Τσατσούλη, Ομοσπονδία με τον Γιάννη Παναγιωτίδη, Εμπορικός Σύλλογος με τον Βασίλη Λεμονίδη, ΤΕΙ Καβάλας με την καθηγήτρια Ελένη Αποστολίδου, Eurotaxi με τον Μαργαρίτη Κατσίδη, ιδιοκτήτες φορτηγών με τον Ανέστη Τσουρουκίδη, Ιατρικός σύλλογος με τον Ξ. Κροκίδη, Φαρμακευτικός Σύλλογος με την Σίσυ Ρακιτζή.

Αρχικά η δήμαρχος διάβασε το κείμενο της πρόσκλησης στην αυριανή διαμαρτυρία. Επανέλαβε τα γνωστά επιχειρήματα καλώντας τους υπευθύνους να ανακαλέσουν την απόφαση τους για κατασκευή διοδίων στην Παράκαμψη. Η δήμαρχος είπε ότι στο μεθαυριανό ραντεβού δεν κλήθηκαν σκόπιμα οι τοπικοί βουλευτές όπως επίσης και ότι η κίνηση (αφού η Εγνατία Οδός θα είναι κλειστή τουλάχιστον 30 λεπτά, από τις 7 το απόγευμα) θα περνά μέσα από την Καβάλα με εκτροπή της Τροχαίας από τον κόμβο του Αγίου Ανδρέα.

Ο κ. Μαρκόπουλος κάλεσε κι αυτός τους πολίτες να είναι παρόντες. «Όταν λένε ότι θα κατασκευάσουν τα διόδια αλλά δε θα τα λειτουργήσουν, μας δουλεύουν» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος τόνισε ότι το μέτωπο κατά των νέων διοδίων πρέπει να είναι ισχυρό. Ο κ. Ποτόλιας είπε: «Η κινητοποίηση της Τετάρτης δεν πρέπει να είναι η τελευταία» ενώ ο Άρης Βέρρος σημείωσε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Με αφορμή τα λόγια του κ. Τσατσούλη η συζήτηση «άνοιξε» περισσότερο. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Τι θα κάνουμε μετά; Πρέπει να πιέσουμε και τους 4 βουλευτές του Νομού. Όπου βρίσκουμε τους βουλευτές και κυβερνητικούς εκπροσώπους πρέπει να φωνάζουμε. Ποια είναι η άποψη της ΝΔ; Ποια είναι η άποψη των ΑΝΕΛΛ; Του ΣΥΡΙΖΑ;».  Η κ. Τσανάκα απάντησε ότι στην κινητοποίηση δεν κλήθηκαν οι βουλευτές και πρότεινε: «Πρέπει να κατεβάσουμε την επόμενη μας διαμαρτυρία στα Υπουργεία». Ακολούθως ο Γιώργος Γραμμένος χαρακτήρισε πολιτικούς απατεώνες τους Κυβερνόντες. «Με το θέμα των νέων διοδίων έχουμε μπλέξει κι άκρη δεν βγάζουμε» συμπλήρωσε.

Ο Κ. Σιμιτσής είπε: «Τώρα υπόσχονται εξαίρεση από την καταβολή των διοδίων των κατοίκων παραμεθόριων περιοχών. Επειδή η Θράκη ανήκει σε αυτή την κατηγορία είναι πιθανό διόδια να πληρώνουν μόνο οι Καβαλιώτες. Να το καταγγείλουμε. Υπάρχουν ιδέες για επόμενες κινητοποιήσεις. Να δώσουμε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, να συγκεντρωθούμε έξω από τα γραφεία της Εγνατίας Οδού στη συμπρωτεύουσα. Να προσφύγουμε δικαστικά και κατά της διαδικασίας δημοπράτησης των διοδίων».

Ο Βαγγέλης Παππάς συμπλήρωσε: « Πρέπει ταυτόχρονα με την Εγνατία Οδό να κλείσουμε και την είσοδο της πόλης. Πρέπει να ταλαιπωρηθεί για λίγο ο κόσμος. Η μεγάλη μας απάντηση θα δοθεί στο σημείο της κατασκευής των διοδίων. Όταν το έργο αρχίσει. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να πετάξουμε τα διόδια στη χαράδρα». Ο κ. Κροκίδης πρότεινε το σύνθημα «Όχι στα διόδια- όχι στα εμπόδια». Η κ. Ρακιτζή πρότεινε συνέχιση των κινητοποιήσεων αφού όπως είπε αυτά θα λειτουργήσουν ανασταλτικά για την ανάπτυξη.  Ο κ. Τσουρουκίδης μίλησε για το χτύπημα που δέχεται ο κλάδος των αυτοκινητιστών κι η κ. Αποστολίδου μετέφερε τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όλης της κοινότητας του ΤΕΙ.


MANBIZ
eXTReMe Tracker