• 20 Απριλίου 2024,

Καλή προοπτική για τον τουρισμό στο Ν. Καβάλας το φετινό Καλοκαίρι

 Καλή προοπτική για τον τουρισμό στο Ν. Καβάλας το φετινό Καλοκαίρι

Γενική συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας χθες το μεσημέρι στο Λούσυ για το Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καβάλας. Η ατμόσφαιρα οικογενειακή και οι παρόντες τοπικοί φορείς ελάχιστοι. Ουσιαστικά τη συνέλευση παρακολούθησε μόνο ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια κ. Τάκης Αγγελίδης. Τα θέματα ήταν ειδικά και κλαδικά. Αυτό οφείλεται στην παρουσία στη διαδικασία του προέδρου κ. Τάσσιου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ελλάδας. Μαζί του και ο διευθυντής της  κ. Ζωϊτός.

Οι δύο άνδρες ενημέρωσαν τους ξενοδόχους του χερσαίου τμήματος του Νομού για εργασιακά- ασφαλιστικά- φορολογικά και άλλα θέματα. Υπήρξε διάλογος και απάντηση σε διάφορες ερωτήσεις.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Μιτζάλης αναφέρθηκε στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τα οποία δείχνουν αύξηση εσόδων από τον τουρισμό το έτος 2019. Παρατήρησε ότι αυτή η αύξηση ήταν μικρότερη του πανελλαδικού μέσου όρου (13%) για την περιοχή της Καβάλας και της Θάσου. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στη συνέλευση, η τουριστική προοπτική για το Νομό Καβάλας το 2020 είναι καλή. Ειδικότερες αναφορές- προσεγγίσεις και προβλέψεις επί του θέματος δεν έγιναν. Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας είναι ικανοποιημένος από τη χθεσινή εκδήλωση του αφού είδε στο γεγονός να παρίστανται τα περισσότερα μέλη του. Όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία της Καβάλας αλλά και μονάδες από τον υπόλοιπο νομό.

Διαβάστε επίσης