• 25 Απριλίου 2024,

Καλό ξεκίνημα για μια διαφορετική εθελοντική αιμοδοσία

 Καλό ξεκίνημα για μια διαφορετική εθελοντική αιμοδοσία

Κατά τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε χθες στο σταθμό αιμοδοσίας του νοσοκομείου Καβάλας μια διαφορετική εθελοντική αιμοδοσία. Μια πρωτοβουλία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας στην οποία μετείχαν αρκετοί συμπολίτες. Η πρωτοβουλία σχετιζόταν με τη χθεσινή ημέρα, την ημέρα της ονομαστικής εορτής του Στράτου Ραφαήλ Μπίνη. Ενός μικρού παιδιού που συγκίνησε όλη την Καβάλα, έδωσε άνιση μάχη με τον καρκίνο και τελικά ηττήθηκε.

Στη μνήμη του πρόωρα χαμένου Στράτου Ραφαήλ οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ όπου εργάζεται ο πατέρας του, εκδήλωσαν την πρωτοβουλία για τη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία. Η οικογένεια βρισκόταν στο σταθμό αιμοδοσία του νοσοκομείου, ενώ συμβολικά βρέθηκε στο χώρο και ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Γιώργος Βασιλειάδης.

Η ανταπόκριση κρίθηκε κάτι περισσότερο από ικανοποιητική. Το σωματείο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ σκοπεύει να καθιερώσει την εθελοντική αιμοδοσία σε ετήσια βάση και ειδικότερα την ημέρα εορτασμού του μικρού Στράτου Ραφαήλ.

Όχι μόνο οι Καβαλιώτες αλλά και πολλοί Έλληνες παρακολούθησαν την θαρραλέα μάχη του Στράτου Ραφαήλ. Δύσκολα θα ξεχαστεί η άνιση μάχη του. Στη μνήμη του προωθείται η προαναφερόμενη πρωτοβουλία, που στοχεύει στο κοινό καλό και στηρίζεται ποικιλοτρόπως από πολλούς.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι το σωματείο θα επανέλθει την επόμενη χρονιά με ανάλογη πρωτοβουλία, στοχεύοντας στην καθιέρωσή της. Σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας στο σταθμό του νοσοκομείου βρέθηκε ο Παύλος Τσικνάκης, γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου. Όπως αναμένονταν άλλωστε, οι περισσότεροι από τους χθεσινούς αιμοδότες, είναι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης