• 5 Μαΐου 2024,

Συγκρατημένη αισιοδοξία του Κώστα Αντωνιάδη μετά την έκθεση του Λονδίνου

 Συγκρατημένη αισιοδοξία του Κώστα Αντωνιάδη  μετά την έκθεση του Λονδίνου

Το βράδυ της Τετάρτης επέστρεψε από το Λονδίνο και τη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης. Στην προαναφερόμενη έκθεση δεν μετείχε μόνο ο κ. Αντωνιάδης αλλά και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, επαγγελματίες του τουρισμού από τη Θάσο και το χερσαίο τμήμα της ΠΕ Καβάλας. Άπαντες εκδήλωσαν μία ακόμη προσπάθεια τουριστικής προβολής, συμμετείχαν σε συναντήσεις B2B με θέμα τις προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2019, οι οποίες αφορούν κυρίως στο νησί της Θάσου.

Μεταφέροντας χθες στην ΠΡΩΙΝΗ τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή του στην έκθεση, ως επικεφαλής εκπρόσωπος της περιφέρειας ΑΜΘ, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος. Το βασικό συμπέρασμα του Κώστα Αντωνιάδη ήταν πως οι Άγγλοι τουρίστες συνεχίζουν να επιλέγουν τη Θάσο ως προορισμό των διακοπών τους. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΠΡΩΙΝΗ, οι Άγγλοι συνεχίζουν να ταξιδεύουν αεροπορικά και μαζικά, ενώ εκτός από τη Θάσο επιλέγουν και άλλους προορισμούς της περιφέρειας ΑΜΘ.

Αναλυτικότερα ο Κώστας Αντωνιάδης μας είπε: «Επιστρέφω αισιόδοξος αν και δεν σας κρύβω ότι απαιτείται αυξημένη προσοχή, περισσότερη από εκείνη των προηγούμενων ετών. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι η Τουρκία προσπαθεί να ανακάμψει τουριστικά, προσφέροντας υπερβολικά χαμηλές τιμές σε τουριστικούς πράκτορες και σε μεγάλα τουριστικά γραφεία.

Ανησυχούμε επίσης και για την ανάκαμψη των χωρών της Βορείου Αφρικής. Ενώ δε γνωρίζουμε τον ρόλο που θα παίξει στις αφίξεις των Άγγλων τουριστών το Brexit. Δε γνωρίζουμε εάν και πως αυτό θα γίνει. Είναι κάτι που δεν σαν κρύβω ότι όλοι φοβόμαστε».

Σύμφωνα με τον Κώστα Αντωνιάδη στην έκθεση του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν επαφές και συναντήσεις σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό. Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη Θάσο από Ολλανδούς και Σκανδιναβούς, οι οποίοι φαίνεται ότι επανέρχονται στο νησί. Πλέον, η περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται στην έκθεση PHILOXENIA για την τουριστική προβολή, ενώ σε 15 ημέρες θα βρεθεί και στην αντίστοιχη έκθεση της Βαρσοβίας στην Πολωνία.

 

Διαβάστε επίσης