• 19 Μαΐου 2024,

Η αργία κάνει καλό στις εκλογές των δημοσίων υπαλλήλων

 Η αργία κάνει καλό στις εκλογές των δημοσίων υπαλλήλων

Η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στις εκλογές των σωματείων τους ευνοείται όταν η εκλογική διαδικασία διεξάγεται στη διάρκεια αργίας. Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από όσα έγιναν την Τετάρτη στην Καβάλα. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά κι έτσι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί προσήλθαν μαζικά στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν αντιπροσώπους σα υπηρεσιακά συμβούλια και τη νέα διοίκηση της ΕΜΕ.

Αντίθετα, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα μεταξύ των εργαζομένων του νοσοκομείου, όπου δεν αναγνωρίσθηκε ρεπό και δεν ήταν ημέρα αργίας, η προσέλευση ήταν μειωμένη.

Στην ΕΛΜΕ Καβάλας εκλέχθηκε νέο διοικητικό συμβούλιο με αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις διατήρησαν τις δυνάμεις τους όπως τις είχαν καταγράψεις στις αντίστοιχες προηγούμενες εκλογές. Η ΔΑΚΕ ήρθε πρώτη δύναμη κι εκλέγει τρία μέλη στο νέο ΔΣ τους Τόττη, Πετρούση, Νταμπανλή. Ακολούθησε η παράταξη «Ανεξάρτητοι» που εκλέγει την κ. Φιλιππίδου και τον κ. Κουκούδη, η ΣΥΝΕΚ που εκλέγει την κ. Ναλμπάντη και την κ. Σακαλή, το ΠΑΜΕ εκλέγει τον κ. Τσολάκη και η ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΠ) εκλέγει τον κ. Θεοδωρίδη.

Στις εκλογές των καθηγητών ήταν εγγεγραμμένοι να ψηφίσουν περίπου 900 και ψήφισαν οι 800 από αυτούς.

Την Τετάρτη στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου πραγματοποιήθηκε εκλογική διαδικασία για δάσκαλους και νηπιαγωγούς. Εγγεγραμμένοι ήταν 1.135 και ψήφισαν 1.033. Όσοι δεν προσήλθαν στην κάλπη θα ελεγχθούν και είναι πιθανό να υπάρξουν συνέπειες για όσους απουσίαζαν αδικαιολόγητα από την ψηφοφορία. Δεν περιέχονται ειδήσεις στα εκλογικά αποτελέσματα. Για το κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο η ΔΑΚΕ έλαβε 29,12 %, η ΔΗΣΥ έλαβε 22,85%, το ΠΑΜΕ έλαβε 11,9%, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση έλαβε 10,4%, η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών έλαβε 10,8%.

Στο υπηρεσιακό συμβούλιο της ΠΕ Καβάλας εκλέχθηκε ο Απόστολος Μουμτζάκης από τη Δημοκρατική Συνεργασία με 158 ψήφους, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης από την ΔΑΚΕ με 148 ψήφους. Το αποτέλεσμα για το υπηρεσιακό συμβούλιο της ΠΕ Καβάλας αποδεικνύει ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις διατήρησαν τις δυνάμεις τους, παρά το ότι ειδικά στη συγκεκριμένη ψηφοφορία εμφανίστηκε και μια νέα παράταξη, ένα τμήμα της ΔΑΚΕ. Ο χρόνος θα δείξει εάν η νέα παράταξη παραμείνει και διεκδικήσει συμμετοχή για το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου οι οποίες θα διεξαχθούν το 2019.

Τέλος, στις εκλογές που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Καβάλας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Εγγεγραμμένοι: 630. Ψήφισαν: 450. Λευκά: 11. Άκυρα: 19. Έλαβαν: Δημοκρατική Συνδικαλιστική Κίνηση: 241 Συνεργασία: 179. Εκλέγονται: Τακτικά μέλη: Μαρουλάς Βασίλειος, Φιλιάδου Βαΐα. Αναπληρωματικά μέλη: Νικολαΐδης Βασίλειος

Κουτσούκη Σωτηρία.

 

Διαβάστε επίσης