• 19 Μαΐου 2024,

Σ. Προυσαεύ: Ο αγωγός πέρασε από τα χωράφια!

 Σ. Προυσαεύ: Ο αγωγός πέρασε από τα χωράφια!

Εκτός από την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου Καβάλας, εκλεγμένος με την παράταξη «Ο τόπος της ζωής μας» του Μάκη Παπαδόπουλου, ο Σπύρος Προυσαεύ είναι και δραστήριος αγρότης της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που εξαρχής ζήτησαν και συνεχίζουν να ζητούν αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.
Χθες το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ, ανέφερε την είδηση των τελευταίων εβδομάδων στην περιοχή των Φιλίππων. «Ο αγωγός πέρασε από τα χωράφια», υπογράμμισε ο Σπύρος Προυσαεύ, ομολογώντας μια μεγάλη αλήθεια που εντόνως συζητείται. Οι εργασίες του αγωγού εξελίσσονται κανονικά σχεδόν σε όλο το μήκος των ένδεκα χιλιομέτρων, από τον Αμυγδαλεώνα έως τα όρια των περιφερειακών ενοτήτων Καβάλας – Δράμας.
Ο κ. Προυσαεύ παραδέχθηκε το γεγονός και μάλιστα το ανέφερε αυτόβουλα, χωρίς πριν να ερωτηθεί, ως τη σημαντικότερη είδηση της περιοχής το τελευταίο διάστημα. Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στη δήμαρχο αφού για την προαναφερθείσα εξέλιξη έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκαν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Σε ερώτηση σχετικά με τους πολίτες που ήταν αντίθετοι στην υφιστάμενη όδευση, ζητώντας την αλλαγή της, ο κ. Προυσαεύ τόνισε: «Ο κόσμος ήταν μαζί μας. Στην πορεία έφυγε. Δεν τον πείσαμε». Κατά την εκτίμηση του κ. Προυσαεύ το έργο για τα συγκεκριμένα ένδεκα χιλιόμετρα θα ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι – επτά μηνών.
Εντωμεταξύ, όπως δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ανεξάρτητα από την εξέλιξη των εργασιών και την πρόοδο του έργου για το συγκεκριμένο τμήμα, έχει κατατεθεί προσφυγή στην Κομισιόν. Πρόκειται για το υλικό που επεξεργάστηκε το καλοκαίρι ο καθηγητής νομικής του ΔΠΘ Μιχάλης Χρυσομάλλης.
Παεά το ότι η συντονιστική επιτροπή είχε προβάλει τη συνεργασία της με τον κ. Χρυσομάλλη, δεν ανακοίνωσε με δελτίο τύπου όπως συνήθισε μέχρι πρότινος τη συγκεκριμένη δράση. Η προσφυγή στην Κομισιόν δεν επηρεάζει την εξέλιξη του έργου και μέχρι να υπάρξει απάντηση επί της προσφυγής οι εργασίες θα εκτελούνται ομαλά. Άλλωστε το έργο του ΤΑΡ βαίνει προς ολοκλήρωση σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης