Καλοκαίρι 2019 : Δεν είναι αγάπη, δεν είναι αγάπη αυτό που ζούμε, είναι σου λέω πανικός,ένας μικρός Τιτανικός !

 Καλοκαίρι 2019  : Δεν είναι αγάπη, δεν είναι αγάπη αυτό που ζούμε,  είναι σου λέω πανικός,ένας μικρός Τιτανικός !

Οι στίχοι ενός πολύ γνωστού τραγουδιού του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που λέει : “Δεν ειναι αγάπη αυτό που ζούμε , είναι σου λέω πανικός , ένας μικρός ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ”.

Κάπως έτσι εξελίσσεται το φετινό καλοκαίρι , σε έναν μικρό ΤΙΤΑΝΙΚΟ με μεγάλο αποκορύφωμα όλα όσα γίνανε προχθές στην Χαλκιδική όπου 6 άνθρωποι χάσανε την ζωή του από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την περιοχή.

Ριπές ισχυρών ανέμων ξερίζωσαν δέντρα , έριξαν στέγες και είναι ενδεικτικό της τραγωδίας και της σφοδρότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν την περιοχή οτι ο δυνατός αέρας έστειλε μέσα σε έναν κάδο απορριμάτων έναν άνθρωπο !

Αυτά που ζούμε φέτος το καλοκαίρι είναι φοβερά και μας στέλνουν το μήνυμα ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι σίγουρα κάτι αλλάζει.

Κυρίως αυτά τα φαινόμενα μας προετοιμάζουν για όλα αυτά που θα έρθουν αφού φαίνεται ότι ο καιρικός χάρτης αλλάζει και φέρνει και στην δική μας χώρα φαινόμενα που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια τα βλέπαμε στα κανάλια.

Και τα δικά μας καλοκαίρια έχουν γίνει τροπικά με έντονα καιρικά φαινόμενα που δοκιμάζουν τις αντοχές μας σε όλα τα επίππεδα.

Το γεγονός ότι η χθεσινή Πέμπτη 11 Ιουλίου θύμιζε περισσότερο Οκτώβρη παρά  το γεγονός ότι είμαστε στην καρδιά του  καλοκαιριού τα λέει όλα.

Πέρα του  ότι τα συνεχόμενα μπουρίνια έχουν χαλάσει τα σχέδια των επαγγελματιών πλέον έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν και ζωές.

Ευτυχώς στην δική μας πόλη τα φαινόμενα ήταν πιο ήπια και δεν είχαμε ζήσαμε ακραίες καταστάσεις.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός βελτιώνεται αλλά η αστάθεια συνεχίζεται με τα μπουρίνια να μας δείνουν νέο ραντεβού την Κυριακή.

Κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών η θερμοκρασία που μέχρι και την Κυριακή δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και το βασικό να αντέχετε.

Παρά τα όσα συμβαίνουν παραμένουμε αισιόδοξοι και είμαστε σίγουροι ότι τα καλύτερα έρχονται.

Επιμένουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και να έχουμε καλή ψυχολογία.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης