• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Καλύτερα και χειρότερα ποσοστά κομμάτων ανά Δήμο στο Ν. Καβάλας

 Καλύτερα και χειρότερα ποσοστά κομμάτων ανά Δήμο στο Ν. Καβάλας

Η πιο αναλυτική και εμπεριστατωμένη ματιά στο τοπικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής, επιβεβαιώνει τις διαφορές σε σχέση με το πανελλαδικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα την επίδοση σε όλη την Ελλάδα των κομμάτων. Ενώ η σειρά σε πανελλαδικό επίπεδο αφορά τα κόμματα Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση στο Νομό μας η Νέα Δημοκρατία ήταν πρώτη αλλά σε πτώση, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο, το κόμμα Βελόπουλου- Ελληνική Λύση 3ο και 4ος σε ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα τα αποτελέσματα ανά Δήμο δείχνουν τα εξής: Στο Δήμο Θάσου 1η η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 25%, δεύτερο το ΚΚΕ με ποσοστό 17,4%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Δήμο Καβάλας η Νέα Δημοκρατία πρώτη με 25%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 13,4% που είναι το καλύτερό του στο Νομό Καβάλας και τέταρτο το κόμμα Βελόπουλου.

Στον Δήμο Νέστου η Νέα Δημοκρατία είχε το καλύτερο της ποσοστό 30%, δεύτερο το κόμμα Βελόπουλου με ποσοστό 16,7% το καλύτερο στο Νομό, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15.13% και 4ος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος στο Δήμο Παγγαίου η σειρά είναι: Νέα Δημοκρατία 29%, δεύτερο το κόμμα Βελόπουλου, τρίτο το ΠΑΣΟΚ και 4ος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,27% που είναι το χειρότερο ποσοστό στους Δήμους του Νομού Καβάλας.

Από πλευράς συμμετοχής ενώ στο Ν. Καβάλας είχαμε 37,8% (κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο) στο Δήμο Νέστου η συμμετοχή ήταν ακόμη χαμηλότερη. Στο 35%. Σημειώνουμε ότι στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 η συμμετοχή στο Νομό Καβάλας ήταν στο 49,8%.

Στο Νομό μας είχαμε προχθές περισσότερα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια σε σχέση με τις εκλογές που ήταν εθνικές τον Ιούνιο του 2023. Τα άκυρα ήταν προχθές 660 και τα λευκά 400.

Αντίστοιχα τον Ιούνιο του 2023 τα λευκά 325 και τα άκυρα 455. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας στο Νομό μας έλαβε μόνο 19 ψήφους και ήταν τελευταία μεταξύ των 30 κομμάτων και ψηφοδελτίων που μοιράστηκαν στα εκλογικά τμήματα του νομού.

Τα 19 αυτά ψηφοδέλτια εξηγούνται ως εξής: 6 στο Δήμο Θάσου, 9 στο Δήμο Καβάλας, 3 στο Δήμο Νέστου και ένα στο Δήμο Παγγαίου.

Για τη διαδικασία των εκλογών της Κυριακής στην Καβάλα ο κ. Μαρκόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας είπε στην Πρωϊνή:

«Η διαδικασία στα εκλογικά τμήματα του Ν. Καβάλας πήγαν πολύ καλά. Σε αυτές τις εκλογές ενσωματώθηκαν και στο Νομό μας μια σειρά από αλλαγές, καινοτομίες. Η τεχνολογία βοηθά να εξελίσσονται τα πράγματα πολύ καλά.

Είχαμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα και για αυτό εργάστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι. Θεωρώ ότι είχαμε μια εκλογική διαδικασία που σε όλα τα θέματα της εξελίχθηκε ομαλά. Εξελιχθήκαμε ως άνθρωποι, γίναμε πιο ευρωπαίοι. Δεν υπάρχει εκείνη η αμφισβήτηση, η αντιπαράθεση, η ένταση που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια».

Διαβάστε επίσης