• 18 Μαΐου 2024,

Καμία αλλαγή στο επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας

 Καμία αλλαγή στο επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας

Η πρώτη και βασική φάση των τακτικών κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία άρχισε το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Τέλειωσε μια μέρα μετά. Την Κυριακή των ερωτευμένων, βραδινές ώρες.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε καθυστέρηση φέτος, κάτι που προκύπτει και από το ότι οι κρίσεις έφθασαν να γίνονται -αντί τέλος Ιανουαρίου- στα μέσα Φεβρουαρίου. Έπαιξε ρόλο ο κορωνοϊός αλλά και το γενικότερο κλίμα (εντός Κυβέρνησης και Υπουργείου ΠΡΟ ΠΟ), σύμφωνα με το οποίο δεν ήταν κατάλληλη στιγμή για αλλαγές.

Αυτή η «γραμμή» ακολουθήθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις. Στο δε επιτελείο της Α.Δ. Καβάλας το πιθανότερο είναι να μην αλλάξει κανένα από τα ήδη γνωστά πρόσωπα.

Ο Ταξίαρχος και Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Γιάννης Καραμανλής έμεινε στον ίδιο βαθμό και στην ίδια θέση. Είναι Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας από τις αρχές του 2019 κι όπως φαίνεται θα είναι στην ίδια θέση για όλο το 2021.

Ο κ. Καραμανλής ήρθε στην Καβάλα από την Αστυνομική Διεύθυνση της Ξάνθης. Αυτό έγινε στο δεύτερο μισό του 2018. Αρχικά στη θέση του αστυνομικού υποδιευθυντή Καβάλας. Όταν αρχές του 2019 αποστρατεύτηκε ο κ. Γιώργος Γκράνας, τον διαδέχθηκε ως επικεφαλής της διεύθυνσης Καβάλας. Πέρσι προήχθη στο βαθμό του Ταξίαρχου. Φέτος έμεινε στον ίδιο βαθμό και στην ίδια θέση.

Για την παραμονή του φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο η προαγωγή σε Υποστράτηγο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ κ. Συριτούδη. Η παραμονή του κ. Συριτούδη στην ίδια υπηρεσία ως επικεφαλής.

Το όνομα του κ. Καραμανλή ακούστηκε και για την διεύθυνση της κεντρικής Μακεδονίας. Στο τέλος έμεινε στην θέση που κατείχε, είδηση που προέκυψε οριστικά και επίσημα το απόγευμα της Κυριακής.

Κοντά του, στο επιτελείο της διεύθυνσης, σε θέσεις αστυνομικών υποδιευθυντών παραμένουν όπως φαίνεται τα ίδια πρόσωπα. Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Σταμπουλής (προερχόμενος από την Α.Δ. Ξάνθης) και οι αστυνομικοί υποδιευθυντές Κώστας Σιμούδης και Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Στην Α.Δ. Καβάλας υπάρχουν στο ίδιο βαθμό δύο ακόμη υποδιευθυντές. Ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας και ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος.

Αυτήν την περίοδο μεγάλο μέρος του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας ασχολείται με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Όπως οι πολίτες έτσι κι οι αστυνομικοί έχουν κουραστεί από τη διαδικασία των ελέγχων. Οι οποίοι ωστόσο συνεχίζονται τόσο στην πόλη όσο και στον υπόλοιπο νομό.

Διαβάστε επίσης