• 18 Μαΐου 2024,

Σταματά η συζήτηση για την αλλαγή ονόματος της Δ. Βιβλιοθήκης

 Σταματά η συζήτηση για την αλλαγή ονόματος της Δ. Βιβλιοθήκης

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου μεταξύ του ιδίου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Συζητήθηκε το θέμα που ανέκυψε τις προηγούμενες ημέρες για την αλλαγή του ονόματος της Δ. Βιβλιοθήκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρόντες στη συνάντηση συμφώνησαν το θέμα να κλείσει εδώ. Χωρίς οποιαδήποτε συνέχεια. Δεν αποκλείεται ωστόσο μια μειοψηφία δημοτικών συμβούλων να επιμείνει στην αλλαγή του ονόματος της Δ. Βιβλιοθήκης.

Σημαντικό σημείο της συμφωνίας χθες είναι μια κοινή δήλωση, με την οποία θα δηλώνεται η διαφωνία στις επίμαχες δηλώσεις του συγγραφέα σχετικά με την κατάσταση του Δ. Κουφοντίνα.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Μ. Παπαδόπουλου. Δεν προσήλθε ο Άρης Βέρρος ενώ προσήλθε και αποχώρησε ο Χρήστος Ποτόλιας. Ισχυρίστηκε ότι το θέμα Βασιλικού και ονόματος της Δ. Βιβλιοθήκης αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής χθες το πρωί ο κ. Ποτόλιας είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να συζητηθεί στην ώρα του. Δεν εκφράστηκε επ’ αυτού.

Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχε και ο πρώην Χρυσαυγίτης δημοτικός σύμβουλος αν και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες δεν είχε προσκληθεί. Οι ίδιες πληροφορίες τον εμφανίζουν να προσήλθε στη συνάντηση με δική του πρωτοβουλία!

Χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιβεβαιώθηκε η πιο πάνω συμφωνία με δηλώσεις αποδοκιμασίας όσων είπε πρόσφατα για τον Δ. Κουφοντίνα ο Β. Βασιλικός. Διαφοροποιήθηκαν ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς το γεγονός να επηρεάζει την ουσία αυτών που θα γίνουν και δεν θα γίνουν από εδώ και πέρα.

*Αργότερα χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συναντήθηκαν δικηγόροι δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι. Συζήτησαν το γνωστό σενάριο ελεύθερης στάθμευσης στο χώρο της Ροδόπης, έως ότου υπάρξει η περίφημη τροπολογία που θα λύνει προσωρινά το πρόβλημα. Η προσπάθεια των δικηγόρων – δημοτικών συμβούλων συνεχίζεται κι όταν η πρόταση τους αποκτήσει συγκεκριμένη μορφή και τεκμηρίωση, θα εισαχθεί προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Πότε θα γίνει αυτό, παραμένει άγνωστο.

Διαβάστε επίσης