• 20 Απριλίου 2024,

Καμία αλλαγή στους πεζόδρομους: Μπήκαν και χθες διάφορα οχήματα

 Καμία αλλαγή στους πεζόδρομους: Μπήκαν και χθες διάφορα οχήματα

Η Δημοτική Αστυνομία (και ο Δήμος Καβάλας γενικότερα) έκαναν αισθητή την παρουσία τους χθες στους κεντρικούς πεζόδρομους. Απόλυτα αναμενόμενο. Μια μέρα μετά το περιστατικό της οδού Παύλου Μελά, άπαντες κινητοποιήθηκαν.

Ενημέρωσαν, προειδοποίησαν, απέτρεψαν σταθμεύσεις και κινήσεις εντός των απαγορευμένων περιοχών.

Δημοτικοί υπάλληλοι διόρθωσαν τη ζημιά στο οδόστρωμα που προκάλεσε το πανελλήνια γνωστό περιστατικό.

Θα περίμενε κάποιος όλα αυτά ειδικά χθες να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στους οδηγούς που σκέφθηκαν ή συνηθίζουν να μπαίνουν με κάθε όχημα που διαθέτουν στους κεντρικούς πεζόδρομους. Λάθος. Ακόμη και χθες, ακόμη και μπροστά στους Δημοτικούς Αστυνομικούς, το γνωστό σύστημα λειτούργησε κανονικά. Οι παραβάσεις ήταν πολλές, τα πρόστιμα λίγα και οι συμβουλές αρκετές.

Πρώτα και καλύτερα τα οχήματα των χρηματαποστολών. Κινήθηκαν εντός των πεζόδρομων σα μην έχει αλλάξει τίποτα! Έμπαιναν από την Παύλου Μελά. Σταματούσαν μπροστά στο κατάστημα της τράπεζας και έβγαιναν από τη Βενιζέλου. Ένα ολόκληρο ταξίδι μεταξύ πολιτών, θαμώνων καφετεριών κτλ. Τα δίκυκλα το ίδιο. Στα «κλεφτά» εισχωρούσαν στους πεζόδρομους και κινούνταν σε αυτούς υποτίθεται προσεκτικά. Μεταξύ πολιτών, μικρών και μεγάλων.

Προσπερνούσαν ακόμη και καρότσια με μικρά παιδιά! Ο εφοδιασμός καταστημάτων κι αυτός. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα: Λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί ένα μεγάλο φορτηγό σταμάτησε μπροστά στο σημείο του περιστατικού της Τρίτης, εκεί όπου το αγροτικό σκόρπισε τα τραπεζοκαθίσματα. Ξεφόρτωσε και βγήκε από την οδό Βενιζέλου. Τέλος υπήρξαν τα γνωστά παρκαρίσματα στην είσοδο της Π. Μελά από την Ομόνοια. Πάλι για εφοδιασμό επιχειρήσεων.

Όλη αυτή η κατάσταση αναρχίας δείχνει ότι: Η αστυνόμευση όπως υλοποιείται και όταν υλοποιείται δεν αποδίδει. Το προσωπικό της Δ. Αστυνομίας που χθες ήταν στους πεζόδρομους χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ευγενικό. Συμβουλεύει συχνά. Πιέζει διακριτικά. Αυτά δεν αρκούν. Πίσω από την πλάτη των δημοτικών αστυνομικών εισέρχονται στους πεζόδρομους διάφορα οχήματα σε έναν «κλεφτοπόλεμο» που και χθες είχε την τιμητική του. Κατά συνέπεια ας μην ελπίζουμε σε αλλαγή. Ας μην περιμένουμε τίποτα διαφορετικό απ ότι έχουμε συνηθίσει. Κι έγινε ότι έγινε τις προάλλες. Στην περίπτωση των πεζόδρομων χρειάζονται δυναμικά μέτρα. Στα οποία οφείλει να λάβει μέρος σε καθημερινή βάση (και όχι αποσπασματικά) και η Τροχαία.

 

 

Διαβάστε επίσης