Τα μαγαζιά έκλεισαν, η νεολαία δεν πήγε σπίτι

 Τα μαγαζιά έκλεισαν, η νεολαία δεν πήγε σπίτι

Με ιδιαίτερα ομαλό τρόπο αλλά με αποτέλεσμα το οποίο «σηκώνει» πολύ συζήτηση, εφαρμόστηκε πρώτη φορά στην Καβάλα το βράδυ της Τρίτης το μέτρο περιορισμού λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης.

Είναι γνωστό ότι σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για το προσεχές δεκαπενθήμερο όλα τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν μέχρι τα μεσάνυχτα.

Στη συνέχεια από τις 07:00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Οι επαγγελματίες ήταν πλήρως ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι. Αρκετά καταστήματα είχαν ήδη κλείσει από τις 11:30 το βράδυ της Τρίτης.

Οι σερβιτόροι ενημέρωναν τις παρέες να αποχωρήσουν καθώς η ώρα πλησίαζε 12. Κι ενώ αυτό επιτυγχάνονταν εύκολα όταν οι πελάτες ήταν ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες, δεν συνέβαινε το ίδιο όταν επρόκειτο για νέους ανθρώπους. Για τη νεολαία της πόλης. Στις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης ένας μεγάλος αριθμός πελατών που είχε αποχωρήσει από καταστήματα εστίασης, συγκεντρώθηκε κοντά στο κεντρικό λιμάνι.

Στη γωνία και διασταύρωση των οδών Ερυθρού Σταυρού και Κουντουριώτου. Εκεί όντως υπήρχε θέμα συνωστισμού. Μεγάλου μάλιστα. Οι νεαροί θαμώνες των καταστημάτων δεν έλεγαν να πάνε σπίτι τους. Έμεναν στην περιοχή. Από κοντά τους περνούσαν συνεχώς αστυνομικοί που έκαναν περιπολίες αλλά είχαν και μία ελαστικότητα ως προς τις επιχειρήσεις εστίασης.

Είναι αλήθεια ότι χρειάστηκε να περάσουν και 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης για να κλείσουν όλα τα μαγαζιά. Κι είναι επίσης αλήθεια ότι η νεολαία δεν πήγε σπίτι αλλά περιφέρονταν στο λιμάνι, στις πλατείες, στα παγκάκια κτλ. Όπου υπήρχε κοινόχρηστος χώρος.

Χθες το πρωί το σωματείο Καφεζυθοπωλών της Καβάλας κινητοποιήθηκε. Πρόβαλε τις αντιρρήσεις και αντιθέσεις του, προσπαθώντας να πείσει την κυβέρνηση ότι το μέτρο δεν είναι σωστό. Σημειώνουμε ότι όπως ανεπίσημα έγινε γνωστό, το βράδυ της Τρίτης -την πρώτη βραδιά εφαρμογής του μέτρου- δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο. Ο πρόεδρος του σωματείου Καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης είπε ότι στον κλάδο υπάρχει προβληματισμός και πρόβλημα. Τόνισε ότι οι καφετέριες- τα εστιατόρια- snack bar κτλ πάντα συνεργάζονται με την κυβέρνηση και υλοποιούν τις αποφάσεις της. Όμως συμπλήρωσε, αυτή τη φορά υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης