«Κανείς δεν περίμενε ότι η καραντίνα του Νοέμβρη θα έφθανε ως και τις γιορτές!»

 «Κανείς δεν περίμενε ότι η καραντίνα του Νοέμβρη θα έφθανε ως και τις γιορτές!»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Καβάλας Θεόδωρος Χατζηχρήστος μίλησε την Τρίτη το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Έκανε έναν πρώτο απολογισμό της φετινής εορταστικής κίνησης.

Σχολίασε με τον τρόπο που αναμένονταν αυτά που έγιναν στην αγορά πριν, στη διάρκεια και μετά τις γιορτές. Ξεκινώντας από την ακόλουθη αφετηρία είπε: «Κανείς δεν περίμενε ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν όπως εξελίχθηκαν.

Δηλαδή κανείς δεν περίμενε ότι το lockdown που ξεκίνησε αρχές Νοέμβρη θα έφτανε μέχρι και την περίοδο των εορτών». Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Χατζηχρήστο δόθηκε μία μικρή ανάσα που δεν ήταν αρκετή, με τη διαδικασία του click away.

Μιλώντας για τους επαγγελματίες της Ομοσπονδίας του Νομού Καβάλας ξεκαθάρισε ότι πειθαρχούν στα μέτρα και τα τηρούν. Περιμένουν πέρα από τις καινούργιες ανακοινώσεις της κυβέρνησης την περισσότερη στήριξη από το κράτος.

Ο Θόδωρος Χατζηχρήστος υιοθέτησε τα γνωστά αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ ζητώντας ειδικότερα κούρεμα ή και διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας. «Επιβάλλεται μία γενναία τέτοια απόφαση» τόνισε.

Για τον κλάδο από τον οποίο προέρχεται δηλαδή τα ζαχαροπλαστεία είπε ότι και αυτά διαπίστωσαν μεγάλη απώλεια τζίρου. Παραδέχτηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν και συνεχίζει να υπάρχει στην εστίαση που όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά δεν είναι καν ορατή η επαναλειτουργία της.

Για τα ζαχαροπλαστεία τόνισε ότι πλήττονται από το γεγονός ότι δεν έγιναν επισκέψεις, ο κόσμος δεν κυκλοφόρησε,δεν έγιναν εκδηλώσεις ενώ δεν πρόκειται να γίνουν εκδηλώσεις για την κοπή βασιλόπιτας νέας χρονιάς.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατέληξε: «Ελπίζω από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου να είμαστε καλύτερα αν και δεν αποκλείουμε τα μέτρα που ισχύουν σήμερα να παραταθούν περαιτέρω. Όλα όσα μας υποσχέθηκαν πρέπει να γίνουν γρήγορα πράξη.

Και εννοώ τους συμψηφισμούς με την απλήρωτη επιδότηση εργασίας (διαδικασία μέσω του ΟΑΕΔ), την μη επιστρεπτέα προκαταβολή που υπόσχεται μέσω προγράμματος η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Αυτό που μας ανησυχεί είναι και τα δύο συγκεκριμένα μέτρα να καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο καθώς η αγορά, οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και οι έμποροι τα έχουν ανάγκη τώρα».

Διαβάστε επίσης