• 23 Απριλίου 2024,

Πιθανές βροχές από την Παρασκευή έως την Κυριακή

 Πιθανές βροχές από την Παρασκευή έως την Κυριακή

Σύντομο όπως ακριβώς ανέφεραν οι ειδικοί μετεωρολόγοι, ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από όλο το Νομό Καβάλας τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου. Τα φαινόμενα ήταν επίσης τα προβλεπόμενα. Ισχυρή βροχόπτωση, ισχυροί νότιοι- νοτιοανατολικοί άνεμοι οι οποίοι συνοδεύονταν από καταιγίδες.

Προβλήματα πολλά και διάφορα άλλα μικρά. Στους Αντιφιλίππους Παγγαίου ρέματα κοντά στην επαρχιακή οδό φάνηκαν να μην αντέχουν και έτσι την ώρα της κακοκαιρίας παρενέβη ο Δήμος Παγγαίου για να εκτονώσει την κατάσταση.

Το βράδυ της Δευτέρας διαπιστώθηκε βραχυκύκλωμα σε κολώνα της ΔΕΗ επίσης στους Αντιφιλίππους ενώ διακοπή ρεύματος τριών ωρών το ίδιο βράδυ ταλαιπώρησε όσους διαμένουν στο Παλαιοχώρι.

Στο Παληό έπεσε δέντρο πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Από τους ισχυρούς ανέμους έπεσε δέντρο στη συνοικία του Αγίου Λουκά ενώ πλημμύρες -μικρής έκτασης ευτυχώς- διαπιστώθηκαν και στη Χρυσούπολη.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κ. Σταυρός Κιβράκης δήλωσε: «Η κακοκαιρία το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου ήταν αυτή που περιμέναμε. Προχωράμε παρακάτω.

Ευτυχώς εκείνη την στιγμή δεν υπήρξαν προβλήματα σε κανένα σημείο του Νομού Καβάλας. Πλέον περιμένουμε το επόμενο σύστημα που χαρακτηρίζεται από βροχές. Αυτές ίσως να μην έχουν ένταση αλλά όπως φαίνεται -με τα στοιχεία που ισχύουν σήμερα- θα έχουν διάρκεια. Η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και τις τρεις ημέρες».


Για την ίδια κακοκαιρία της περασμένης Δευτέρας τα συμπεράσματα του ιδιωτικού σταθμού meteokav.gr αναφέρουν τα εξής στοιχεία: «Ρεκόρ ισχυρών ανέμων κατέγραψε ο νέος μας μετεωρολογικός σταθμός στην Ραψάνη σήμερα το απόγευμα στο βίαιο πέρασμα του ψυχρού μετώπου με τις ριπές να αγγίζουν οριακά τα 9 με 10 μποφόρ ή αλλιώς τα 87 km/h στο παραλιακό τμήμα της πόλης!

Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών μας σταθμών ο κύριος όγκος των φαινομένων εντοπίστηκε σε περιοχές του Δημού Παγγαίου ενώ σημαντικά ύψη βροχής σημειώθηκαν και στην Χρυσούπολη».

Διαβάστε επίσης