• 23 Απριλίου 2024,

Κι άλλη μείωση των ασθενών με covid

 Κι άλλη μείωση των ασθενών με covid

Περαιτέρω μείωση παρουσίασαν τις προηγούμενες ημέρες οι ασθενείς στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καβάλας κι έτσι χθες το μεσημέρι ήταν 31. Νούμερο ιδιαίτερα μικρό, το μικρότερο από τις 9 Νοέμβρη και μετά.

Στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου οι ασθενείς χθες ήταν 7. Ένας εξ αυτών ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας κ. Μιχάλης Λυχούνας. Η κατάσταση του περιγράφονταν σταθερή. Εκτίμηση των ιατρών είναι ότι η νοσηλεία του στη ΜΕΘ Covid θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα.

Η είδηση για την κατάσταση της υγείας του κ. Λυχούνα προκάλεσε αίσθηση σε τοπικό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν άρρωστος σπίτι, αρχές της εβδομάδας πήγε στο Νοσοκομείο και αρχικά νοσηλεύτηκε στην κλινική ασθενών με Covid. Φέρεται να μην αντιμετωπίζει υποκείμενα νοσήματα.

Τα εμβόλια αναμένονται στο Νοσοκομείο Καβάλας στη διάρκεια της σημερινής μέρας. Ο εμβολιασμός ξεκινά αύριο στις 9 το πρωί. Ο βασικός προγραμματισμός δεν άλλαξε. Το Νοσοκομείο θα παραλάβει 680 εμβόλια, οι εμβολιασμοί των υγειονομικών θα είναι 100 κάθε ημέρα. Στο Νοσοκομείο θα κληθούν να βρεθούν για να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Πρώτοι αύριο το πρωί θα εμβολιαστούν ο διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας.

Για τη διαδικασία του εμβολιασμού ο Πρωθυπουργός έκανε χθες ενδιαφέρουσα ανάρτηση, στην οποία αναφέρει ότι: «Εμβολιάζουμε περίπου 5.000 συμπολίτες μας την ημέρα και είμαι σίγουρος ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρήσουμε τον προγραμματισμό μας. Από τις 20/1 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 85 ετών και από τις 11/1 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού».

Εν τω μεταξύ η διαδικασία των rapid τεστ συνεχίζεται στο Νομό Καβάλας. Αυτά στο Λιμένα της Θάσου ήταν 120 και δεν είχαν κανένα θετικό περιστατικό. Η ανακοίνωση έγινε από το Δήμαρχο της Θάσου. Αύριο θα γίνουν στα Λιμενάρια ενώ το προσεχές διάστημα και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ίδια τεστ θα γίνουν και στην πόλη της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης