• 20 Απριλίου 2024,

Κάπως έτσι μας βλέπω το Σαββατοκύριακο …

 Κάπως έτσι μας βλέπω το Σαββατοκύριακο …

Έτσι που την πάει την δουλειά ο καιρός βλέπω την Πρωτομαγιά να την κάνουμε την βουτιά , την πρώτη για το φετεινό καλοκαίρι.

Επιμένουμε να γράφουμε απο αυτή την σελίδα οτι η θερμοκρασία της θάλασσας είναι χαμηλή αλλά απο την άλλη είναι υψηλές , για την εποχή και οι θερμοκρασίες οι εξωτερικές.

Με 27 βαθμούς προς τα τέλη της εβδομάδας και με τον ήλιο κυρίαρχο στον ουρανό της πόλης να καίει , γιατί ο ήλιος ο καλοκαιρινός τα τελευταία χρόνια καίει πως να μείνεις μακριά απο την θάλασσα ;

Σχεδόν σε καθημερινή βάση αρκετοί συμπολίτες μας που δεν είναι χειμερινοί κολυμβητές το τολμούνε κυρίως στην Καλαμίτσα ενώ είναι περισσότεροι αυτοί που πηγαίνουν και κάνουν μόνο ηλιοθεραπεία.

Φαίνεται όταν βουτάνε το πόδι τους στην θάλασσα, παίρνουν το μήνυμα, και αλλάζουν σχέδια.

Ενώ έχουν ξεκινήσει απο το σπίτι με στόχο να κάνουν βουτιά τελικά την βγάζουν στην άμμο κάνοντας ηλιοθεραπεία.

Είναι και αυτό όμως ένα βήμα το οποίο μας φέρνει πιο κοντά στην αγαπημένη μας θάλασσα που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο κάθε καλοκαίρι.

Για αυτό και πραγματικά τρελαίνονται όλοι αυτοί που ζούνε σε ένα παραθαλάσσιο μέρος και δεν μπορούνε να κάνουν μπάνιο λόγω του φαινομένου της τσούχτρας που φαίνεται οτι θα μας ταλαιπωρήσει και φέτος κυρίως σε πιο νότιες περιοχές της χώρας όπου ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνιση τους.

Φέτος νομίζω οτι το κράτος θα πρέπει να αντιδράσει πιο οργανωμένα και γρήγορα και να καθαρίσει τις θάλασσες που θα πρέπει να γίνουν και πάλι προσιτές σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους τουρίστες που θα επιλέξουν την χώρα μας για να περάσουν τις διακοπές τους.

Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα είναι τα δίχτυα τα οποία θα πρέπει να ρίξουν για να τις μαζέψουν.

Τα γράφω αυτά γιατί πέρσι δοκιμάσανε διάφορους τρόπους και οι περισσότεροι ήταν αποτυχημένοι.

Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να μαζέψεις την τσούχτρα είναι τα δίχτυα.

Εμείς εδώ πάνω φαίνεται οτι δεν θα έχουμε πρόβλημα ούτε φέτος όπως δεν είχαμε και πέρσι.

Και οι παραλίες της Καβάλας και της Θάσου ήταν πεντακάθαρες.

 

Όλα είναι έτοιμα για την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ της επόμενης Παρασκευής όπου υπάρχει η προππτική να είναι η καλύτερη μέχρι σήμερα με την μεγάλη συναυλία της πλατείας με τον Διονύση Σαββόπουλο αλλά και 33 παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης στην διάρκεια της.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και ο πρόεδρος είναι για άλλη μια χρονιά αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο ευατό τους προκειμένου η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ να πετύχει και θα πετύχει.

Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες πόλεις αλλά την Καβάλα της πάει αυτή η γιορτή της αγοράς και κυρίως της πάει αυτό το στήσιμο που της έχουν κάνει οι διοργανωτές με τους πεζοδρόμους να είναι η καρδιά της διοργάνωσης.

 

Για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες δεν ανάψανε στην ώρα τους τα φώτα στους δρόμους της Καβάλας αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο μέχρι Παηλό και Ηρακλείτσα.

Η ΔΕΔΔΗΕ για άλλη μια φορά έκανε λόγο για βλάβη που διορθώθηκε και έτσι κάποια στιγμή τα φώτα άναψαν.

Πάντως αυτό το βαθύ σκοτάδι που πέφτει στους κεντρικούς δρόμους όταν δεν ανάβουν τα φώτα είναι πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο για όλους αυτούς που βγαίνουν κάθε βράδυ για να περπατήσουν ή να τρέξουν.

Δεν βλέπουν την μύτη τους και έχουν διάφορα ατυχήματα.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι πυροσβεστικοί κρουνοί που υπάρχουν στα πεζοδρόμια σαν αγγούρια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί δεν τους βλέπεις εύκολα και πηγαίνεις και καρφώνεσαι πάνω τους.

Πιστέψετε με η σύγκρουση με κρουνό δεν είναι και οτι καλύτερο για τον πεζό.

 

Απο τώρα να ετοιμάζεστε για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς που απαιτεί τσιτσί στα κάρβουνα και έξω στην φύση.

Οργανωθείτε με τις κατάλληλες ψησταριές και τον κατάλληλο εξοπλισμό κάντε τις αγορές σας και ορμάτε στα βουνά και στις πλαγιές.

Πριν το μπάρμπεκιου φτιάξτε και το Μαγιάτικο στεφάνι το οποίο εν συνεχέια θα κρεμάσουμε έξω απο την πόρτα του σπιτιού μας.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης