«Καρμιριές» χαρακτηρίζει η Δήμητρα Τσανάκα την κριτική για τις δαπάνες της ενθρόνισης

 «Καρμιριές» χαρακτηρίζει η Δήμητρα Τσανάκα την κριτική για τις δαπάνες της ενθρόνισης

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε εχθές η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα αναφερόμενη σε θέματα επικαιρότητας, απάντησε δε στην κριτική που δέχεται σχετικά με το ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ, τα έξοδα δηλαδή για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φ – Ν – Θ.

Σχετικά με τις δαπάνες για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Στεφάνου εξήγησε κατ’ αρχήν ότι το τραπέζι που θα παρατεθεί είναι ακριβό, διότι σ’ αυτό θα παρακαθίσουν διακόσια άτομα, πολλά από τα οποία θα είναι φίλοι και συγγενείς του Μητροπολίτη και θα ταξιδέψουν στην Καβάλα από τη Θεσσαλονίκη για την τελετή ενθρόνισης. Το πρωτόκολλο αναφέρει ότι εμείς επιβαρυνόμαστε με τα έξοδα των εκδηλώσεων για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, παρατήρησε η δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι το ποσό για το κόκκινο χαλί αφορά σε προμήθεια μοκέτας, που μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

«Αυτά που λέγονται είναι καρμιριές», σημείωσε η κ. Τσανάκα, δείχνοντας ότι το προϋπολογισθέν ποσό θα παραμείνει ίδιο παρά τις διαμαρτυρίες κυρίως πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μία ημέρα νωρίτερα, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό για το ίδιο θέμα, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης επεσήμανε: «Κατά την άποψή μου ανέκυψε θέμα χωρίς να υπάρχει λόγος. Όλα όσα θα κάνει ο δήμος Καβάλας ορίζονται από το πρωτόκολλο και την εθιμοτυπία. Γίνονται δε σε συνεννόηση με τον Τοποτηρητή».

Η κ. Τσανάκα για τον περιορισμό των τετραγωνικών μέτρων του Μουσείου Καπνού επανέλαβε ότι αυτός που υποχώρησε ήταν το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων. Επανέλαβε επίσης ότι στις αρχές του νέου έτους θα μεταφερθούν στον 1ο όροφο του κτηρίου πρώην ΕΟΚ όπου και θα λειτουργούν υπηρεσίες του δήμου όπως το ταμείο και η δημοτική αστυνομία.

Διαβάστε επίσης