Αναρτήθηκε η Α.Ε.Π.Ο. του έργου στον ΧΥΤΑ

 Αναρτήθηκε η Α.Ε.Π.Ο. του έργου στον ΧΥΤΑ

Η δημοτική σύμβουλος Ευγγελία Δρακονάκη, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ προανήγγειλε στην ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της εγκριτικής απόφασης των περιβαλλοντικών όρων, κάτι που θα γίνει την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου. Η κ. Δρακονάκη είχε απόλυτο δίκαιο αφού εχθές το πρωί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Μακεδονίας – Θράκης ανήρτησε την περιβόητη Α.Ε.Π.Ο. σχετικά με την οποία υπάρχουν 133 διαφορετικά έγγραφα.

Η απόφαση υπογράφεται από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Δρ. Ιωάννη Σάββα. Όπως αναφέρεται και στον τίτλο της απόφασης, πρόκειται για έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου επέκτασης του ΧΥΤΑ. Τα κυριότερα σημεία μιας πολυσέλιδης απόφασης είναι τα ακόλουθα:

*Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο «Επέκταση ΧΥΤΑ Καβάλας» και τη λειτουργία κινητής μονάδας μηχανικής διαλογής με κομποστοποίηση των υπολειμμάτων και προσωρινή Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγισμάτων στο χώρο του υφιστάμενου ΧΥΤΑ,στη θέση Εσκί Καπού του Δ. Καβάλας της ΠΕ Καβάλας.

*Αποφασίζουμε την έγκριση των κάτωθι περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ) Καβάλας με γραμμή προεπεξεργασίας και Κομποστοποίησης, προσωρινού χαρακτήρα κινητή μονάδα μηχανικής διαλογής με κομποστοποίηση των υπολειμμάτων και προσωρινή Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγισμάτων στο Χώρο του υφιστάμενου ΧΥΤΑ, στη θέση Εσκί Καπού του Δ. Καβάλας της ΠΕ Καβάλας, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία της και βαρύνει τον φορέα λειτουργίας της.

*Το έργο αναφέρεται στην κατασκευή και λειτουργία της επέκτασης του υφιστάμενου Χώρου Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ) Καβάλας με γραμμή προεπεξεργασίας αποβλήτων και κομποστοποίησης προς τα βόρεια του γηπέδου και την λειτουργία προσωρινού χαρακτήρα κινητής μονάδας μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης στο χώρο του αρχικά αδειοδοτημένου ΧΥΤΑ έως την κατασκευή του νέου κυττάρου.

*Κατά την μεταβατική περίοδο λειτουργίας ΧΥΤΑ Καβάλας, δηλαδή έως την κατασκευή και λειτουργία του νέου κυττάρου του ΧΥΤ, για την λειτουργία του υφιστάμενου ΧΥΤΑ έχει προκριθεί η λύση της εγκατάστασης κινητής Μονάδας Μηχανικής Διαλογής (ΜΜΔ) των παραγόμενων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) από του Δήμους Καβάλας, Παγγαίου και Θάσου.

Διαβάστε επίσης