Στο κτήριο του ΙΚΑ ένα αστικού τύπου Κέντρο Υγείας

 Στο κτήριο του ΙΚΑ ένα αστικού τύπου Κέντρο Υγείας

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης μίλησε εχθές στην εφημερίδα μας, επιβεβαιώνοντας τους σχεδιασμούς του υπουργείου υγείας για τη λειτουργία Τ.Ο.Μ.Υ. στην πόλη μας εντός του έτους. Ο κ. Κροκίδης εξήγησε τις υπηρεσίες που θα προσφέρει το Τ.Ο.Μ.Υ. επιβεβαίωσε ωστόσο ότι υπάρχει αδιέξοδο στην εύρεση κατάλληλου χώρου στέγασης ενός δεύτερου Τ.Ο.Μ.Υ. στην ανατολική πλευρά της πόλης, ενώ πρότεινε να αναβαθμιστεί το Π.Ε.Δ.Υ. (πρώην ΙΚΑ). Εκεί ζητούσε και ζητά να λειτουργήσει Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Όλα αυτά, εξήγησε ο κ. Κροκίδης, έχουν τον ίδιο στόχο, που είναι παράλληλα και στόχος του υπουργείου, να περιοριστεί η κίνηση στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου και περισσότερο στα εξωτερικά ιατρεία. Αναλυτικότερα, ο Ξενοφών Κροκίδης επεσήμανε:

«Όντως το υπουργείο έχει πρόθεση να λειτουργήσει ένα Τ.Ο.Μ.Υ. στην Καβάλα έως το τέλος του έτους. Εμείς ζητούμε να ενισχυθεί το Π.Ε.Δ.Υ. που λειτουργεί στο κτήριο του πρώην ΙΚΑ και να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Χρειάζεται ενίσχυση του πρώην ΙΚΑ με ακόμη περισσότερους γιατρούς. Αν γίνουν όλα αυτά, τότε το γενικό νοσοκομείο Καβάλας θα είναι σημείο αναφοράς μόνο για τα σοβαρά περιστατικά».

Ερωτηθείς ο κ. Κροκίδης εάν μπορεί να προτείνει κάποιο κτήριο όπου θα λειτουργήσει δεύτερο Τ.Ο.Μ.Υ. στην ανατολική πλευρά της Καβάλας, απάντησε ότι ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στρατής Πλωμαρίτης δε σηκώνει το τηλέφωνό του. Μ’ αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά παραπονέθηκε ο κ. Κροκίδης, διότι δεν υπάρχει επικοινωνία του Ιατρικού Συλλόγου με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο της οποίας και ο σύλλογος θα μπορούσε να προτείνει κάποια ακίνητα στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Διαβάστε επίσης