• 3 Μαΐου 2024,

Κατά πλειοψηφία στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ η τιμολογιακή πολιτική του νέου έτους

 Κατά πλειοψηφία στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ η τιμολογιακή πολιτική του νέου έτους

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα με τη γνωστή διαδικασία της τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν για να συζητηθούν και πιθανότατα να εγκριθούν 26 θέματα, τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απλά και σχετικά εύκολα. Δεν θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του 2021.

Από τη μια φαίνεται ότι η υπηρεσία δεν είναι έτοιμη- υπάρχει άλλωστε και η εκκρεμότητα της απόφασης των ανταποδοτικών τελών-  από την άλλη λέγεται ότι το σχέδιο όπως συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από το γνωστό παρατηρητήριο.

Την κρατική υπερκείμενη αρχή που κάθε χρόνο εγκρίνει και αυτόν τον προϋπολογισμό. Δεδομένων των ημερών των εορτών ο προϋπολογισμός του Δήμου Καβάλας για το επόμενο έτος θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση είτε τις τελευταίες μέρες του έτους, είτε τις πρώτες του 2021.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζει η μείωση, η απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το 2021. Η χορήγηση της παράτασης προθεσμίας για να ολοκληρωθεί το έργο στο 12ο Δημοτικό Σχολείο και η χορήγηση της παράτασης για την ολοκλήρωση του έργου κτιρίου πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού. Για το συγκεκριμένο έργο δίδεται παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.

Θα συζητηθούν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις 83 αδύναμων συμπολιτών. Έχει προηγηθεί έρευνα και εισήγηση της αρμόδιας δημοτικής επιτροπής. Ο Δήμος Καβάλας για αυτούς θα διαθέσει συνολικό ποσό περίπου 24.000 ευρώ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Η σύντομη συνεδρίαση διάρκειας 20 περίπου λεπτών δεν είχε ειδήσεις αν και πολλά θέματα (απευθείας αναθέσεων) εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία. Η ημερήσια διάταξη ενισχύθηκε με 6 έκτακτα θέματα.

Σε ερώτηση της Ευαγγελίας Δρακονάκη ο κ. Μουριάδης απάντησε ότι η Πολεοδομία Καβάλας (ΥΔΟΜ) θα μετακομίσει στο κτίριο πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και εφόσον μέχρι τότε -που είναι και το πιθανότερο- ολοκληρωθεί το έργο που είναι σε εξέλιξη.

Το απόγευμα της Παρασκευής συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η νέα τιμολογιακή πολιτική για το έτος 2021, με τη γνωστή αλλαγή. Την ενός ευρώ αύξηση στο πάγιο κάθε μήνα, σε κάθε υδρόμετρο.

Αρνητικά ψήφισε ο κ. Σωτήρης Λαζαρίδης, την παρουσία της δήλωσε η κ. Μαρία Φραντζεσκάκη. Η εισήγηση αναφέρει ότι με την συγκεκριμένη αύξηση στο πάγιο δημιουργείται αποθεματικό 500 χιλιάδων ευρώ που είδε η ΔΕΥΑΚ θα χρησιμοποιήσει για την εκτέλεση απαραίτητων έργων. Με άλλη απόφαση της διοίκησης – επίσης κατά πλειοψηφία- εγκρίθηκε η μείωση της εγγύησης από τα 100 στα 30 ευρώ.

Διαβάστε επίσης