• 20 Απριλίου 2024,

Οι τοπικοί σύλλογοι εύχονται, δραστηριοποιούνται διαδικτυακά, υπάρχουν!

 Οι τοπικοί σύλλογοι εύχονται, δραστηριοποιούνται διαδικτυακά, υπάρχουν!

Τι να κάνουν άραγε σε αυτές τις δύσκολες πολλές μέρες της καραντίνας οι δραστήριοι σύλλογοι της πόλης και του Νομού Καβάλας;

Κάνουν ότι μπορούν. Εύχονται για τις γιορτές, δραστηριοποιούνται διαδικτυακά και τελικά προσπαθούν να υπάρχουν. Οι περισσότεροι αντιστέκονται κι υπόσχονται να επανέλθουν. Κάποιοι έχουν μείνει σε πλήρη αδράνεια. Είναι κι αυτοί έτοιμοι να επιστρέψουν όταν βοηθήσουν οι γενικότερες συνθήκες.

*Στην σελίδα του πολιτιστικού συνοικιακού συλλόγου Χωράφας υπάρχουν φωτογραφίες από τις εορταστικές εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα πέρσι. Για φέτος η πιο πρόσφατη ανακοίνωση αφορά την παγκόσμια μέρα του Aids: «1η Δεκεμβρίου Κατ΄αρχάς καλό και ευλογημένο μήνα σε όλους.

Σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα του AIDS. Ας ξεχάσουμε σήμερα λίγο τα προβλήματα της χώρας μας (ανεργία, ασφαλιστικό, προσφυγικό κ.λ.π) και ας ενδιαφερθούμε για το σοβαρό πρόβλημα αυτής της μάστιγας. Αν και είμαστε στον 21ο αιώνα υπάρχουν πολλά κράτη που υποφέρουν από αυτήν την μάστιγα γιατί είναι ανημέρωτοι για το τι πρέπει να κάνουν και να προφυλαχτούν από τον θανατηφόρο ιό.

Αλλά και στις ανεπτυγμένεςχώρες υπάρχουν πολλοί που είναι ανημέρωτοι. Γι αυτό όλοι μας. Κράτος, φορείς,γιατροί, σύλλογοι πρέπει όχι μόνον αυτήν την ημέρα αλλά και καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου να ενημερώνουμε τους νέους- παιδιά και έφηβους ,πως να προφυλαχτούν από αυτόν τον ιό. Νέοι η ζωή είναι ωραία, ενημερωθείτε ,προφυλαχτείτε από τον ιό του AIDS , ζήστε και χαρείτε τις ομορφιές της ζωής σας».

* Το ΔΣ του συνοικιακού συλλόγου Ποταμουδίων και τα μέλη του συμμετείχαν στην ανθρωπιστική βοήθεια για την Αρμενία, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι Όλοι μαζί μπορούμε..

*Ο συνοικιακός σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «Ο δρόμος του νερού» στόλισε το χώρο κοντά στο γραφείο του. Έλαβε δώρο από τον βουλευτή Μακάριο Λαζαρίδη, τον οποίο ευχαριστεί. Ταυτόχρονα προτρέπει τους Καβαλιώτες: «Αυτές τις δύσκολες μέρες για την αγορά στηρίξτε όλοι τα καταστήματα και τους επαγγελματίες που κι αυτοί στέκονται πάντα δίπλα μας είτε με τα ημερολόγια είτε σαν χορηγοί στις εκδηλώσεις του συλλόγου. Στηρίξτε τον φίλο τον γείτονα τον συμπολίτη».

*Ο συνοικιακός σύλλογος Κηπούπολης Καλαμίτσας απευθύνει ίδιο μήνυμα προς τα μέλη του: «Προτρέπουμε όλα τα μέλη μας και τους φίλους του Συλλόγου να στηρίξουν όσο μπορούν την τοπική αγορά. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε».

* Μέσα στη δίνη της πανδημίας του κορονοιού και την απραξία και την αδράνεια που μας διακατέχει, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά πραγματοποιεί διαδικτυακά μαθήματα γυμναστικής – pilates.

*Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο»: Τα γυαλιά θολώνουν με την μάσκα, τα μάτια θολώνουν με τα δάκρυα, οι αναμνήσεις της γιορτής του συλλόγου Παναγίας είναι ζωντανές. Οι φωνές των παιδιών, τα γέλια, τα κάλαντα, οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της μπάντας, του Ωδείου, της χορωδίας δεν ακούστηκαν φέτος στην αυλή της Παλιάς Μουσικής. Πάνω από δέκα χρόνια μοιράζουμε χαμόγελα, αγκαλιές με τον Αγιο Βασίλη, μικρά δωράκια. ΌΜΩΣ ΔΕ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ. Με όλες τις προφυλάξεις και με αποστάσεις στολίσαμε λιτά φέτος, ένα δέντρο και λίγους χρωματιστούς φιόγκους για να βλέπουν οι περαστικοί, σαν να λέμε ότι τίποτα δεν θα αφήσουμε να μας νικήσει, θα παλέψουμε με τα όπλα που μας δίνουν οι ειδικοί και του χρόνου θα ανταμώσουμε με υγεία και περισσότερο μεράκι. Ως τότε όλοι μας στο Δ.Σ. του συλλόγου Παναγίας σας ευχόμαστε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και όλα θα περάσουν.

*Σύλλογος Ιχνηλάτες: Με χαρά σας παρουσιάζουμε τα επετειακά ημερολόγια της Ομάδας μας για το 2021. Με την αγορά τους στηρίζετε ουσιαστικά τον σύλλογο, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Η τιμή τους είναι 6,00€. Δώστε μας την παραγγελία σας είτε μέσω FACEBOOK, είτε τηλεφωνικά στο 6972741612 (Μακρίνα).Σας ευχόμαστε υγεία και ευημερία και με το καλό, γεροί και δυνατοί, σύντομα να ανταμώσουμε ξανά.

*Ο Σύλλογος Κρητική Αδελφότητα Ν. Καβάλας εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο πρώην προέδρου του:  Έφυγε από τη ζωή μέλος και πρώην Πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Ν.Καβάλας ο Ελευθέριος Χαραλαμπάκης. Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

*Ο Σύλλογος Εβριτών εξέδωσε ανακοίνωση με ευχές για την περίοδο των εορτών.

*Ο Όμιλος Πόντιων Χορευτών Καβάλας συμμετείχε στην προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας για την οργάνωση Χαμόγελο του Παιδιού.

*Ο Σύλλογος Πνοή εύχεται στους Καβαλιώτες για τις γιορτές κι ευχαριστεί: Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα Μένουμε Καβάλα και ιδιαίτερα τον Γιώργο Λιόλιο για την προσφορά ακτινιδίων τα οποία διανεμήθηκαν μαζί με τα τρόφιμα του Δεκεμβρίου στις υποστηριζόμενες οικογένειές μας.

*Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας εύχεται στα μέλη και στους φίλους του ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ . Σε αυτούς που μας βοήθησαν στην ευόδωση του έργου μας και την δύσκολη αυτή χρονιά , βάζοντας το χέρι στην τσέπη από πολύ βαθιά μέχρι την δεκαρούλα τους, ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας ΚΑΙ τις πολλές ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα . Λέμε να πάει στο καλό το 2020 και παρόμοιο του να μη ξαναδούμε. Για το 2021 ευχόμαστε να είναι απαλλαγμένο από ιούς και ασθένειες και να μας φέρει ΥΓΕΙΑ , ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ . Να μας δώσει πίσω την ζωή που χάσαμε .Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά απαλλαγμένη από Ιούς και αρρώστιες .

Διαβάστε επίσης