• 6 Μαΐου 2024,

Καταδικάστηκαν ασφαλίστριες στο Μονομελές- Όπως επίσης νεαρός που έκλεψε σωλήνες γεώτρησης του Δήμου

 Καταδικάστηκαν ασφαλίστριες στο Μονομελές-  Όπως επίσης νεαρός που έκλεψε σωλήνες γεώτρησης του Δήμου

Ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Καβάλας σε μητέρα και κόρη, οι οποίες στο παρελθόν εργάζονταν ως ασφαλίστριες- συνεργάτες γνωστής εταιρίας. Οι δύο γυναίκες που τιμωρήθηκαν με φυλάκιση 1 έτους η κάθε μία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το 2013 ενώ εισέπραξαν για λογαριασμό της εταιρίας ασφάλιστρα 13.000 ευρώ, δεν τα προώθησαν στην συνεργαζόμενη εταιρία. Το χρέος υφίσταται ακόμη και σήμερα, όπως ειπώθηκε από τη πλευρά των μηνυτών.

Η συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής ζήτησε από το δικαστήριο (το αίτημα δεν έγινε δεκτό) η υπόθεση να απασχολήσει ανώτερο δικαστήριο αφού όπως ειπώθηκε από τη δικηγόρο κ. Βλάχου πρόκειται για κακουργηματική πράξη. Ο συνήγορος υπεράσπισης Μάκης Κεβρεκάκης κατηγόρησε την ασφαλιστική εταιρία για μεθόδευση, προκειμένου να κάνει συνεργάτη της (ασφαλίστρια) την μητέρα μέσω της κόρης. Είπε επίσης ότι μητέρα και κόρη πλήρωσαν διάφορα ποσά στην ασφαλιστική εταιρία, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει πληρωθεί και το ποσό των 13.000 ευρώ. «Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες» είπε ο κ. Κεβρεκάκης προς το δικαστήριο, ζητώντας την αθώωση των δύο κατηγορούμενων.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και της μητέρας (ήταν παρούσα) και της κόρης (απουσίαζε). «Είχαν δόλο και πρόθεση» είπε στην αγόρευση του. Η μητέρα απολογούμενη ισχυρίστηκε ότι την επίμαχη χρονική περίοδο είχε και σοβαρά προβλήματα υγείας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ένοχες και τις δύο κατηγορούμενες στην κατηγορία υπεξαίρεσης κατά συναυτουργία. Η ποινή ενός έτους σε μητέρα και κόρη αναστάλθηκε επί 3ετία.

Σε άλλη υπόθεση του Μονομελούς νεαρός κάτοικος του πρώην Δήμου Φιλίππων καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με αναστολή. Το 2013 βρήκε κοντά σε δημοτική γεώτρηση 22 σωλήνες, τους οποίες πήρε. Κάποιους από αυτούς πούλησε σε επιχείρηση της περιοχής. Μέσω του βίντεο της επιχείρησης βρέθηκε η ταυτότητα του δράση, η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Μάρτυρας κατέθεσε ο τότε αντιδήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος. Ο τότε υδρονομέας εξήγησε ότι οι σωλήνες εντοπίστηκαν σε επιχείρηση της περιοχής. Κατέθεσε ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν ήταν παρόντας όταν ο κατηγορούμενος τις πούλησε. Ο υπάλληλος της επιχείρησης είπε στο δικαστήριο: «Αν γνωρίζαμε ότι είχαν κλαπεί δεν θα τους αγοράζαμε».

Για την ίδια υπόθεση ο υπεύθυνος της επιχείρησης ήταν κατηγορούμενος για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος. Απολογούμενος είπε ότι «… κάνουμε ότι μπορούμε να μην αγοράζουμε κλεμμένα». Αθωώθηκε. Ο βασικός κατηγορούμενος είπε ότι πίστεψε ότι οι σωλήνες είναι άχρηστοι για τον Δήμο Καβάλας. «Δεν ήξερα ότι επρόκειτο για χρήσιμα υλικά. Όταν το έμαθα, πλήρωσα και αντικατέστησα τους σωλήνες. Εγώ τους είδα πεταμένους κοντά στη γεώτρηση» είπε επίσης στην απολογία του. Το δικαστήριο τον καταδίκασε με αναγνώριση ελαφρυντικών. Ισχύει 3ετης αναστολή.

Διαβάστε επίσης