Καταδικάστηκαν στο Μονομελές επειδή δεν καθάρισαν οικόπεδο τους σε συνοικία της Καβάλας

 Καταδικάστηκαν στο Μονομελές επειδή δεν καθάρισαν οικόπεδο τους σε συνοικία της Καβάλας

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί κάτοικοι Καβάλας, το οποίο όσο κι αν προσπαθούν δεν μπορούν να το λύσουν, απασχόλησε χθες το Μονομελές. Μετά από μήνυση, το δικαστήριο ασχολήθηκε με υπόθεση εγκαταλειμμένου οικοπέδου στην περιοχή του Αγίου Παύλου.  Το οικόπεδο περιγράφονταν ως εστία μόλυνσης κυρίως λόγω των πολλών και μεγάλων χόρτων που αναπτύχθηκαν σε αυτό. Οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου (3 αδέλφια) ζουν μακριά από την Καβάλα κι ως συνήθως δεν πολυενδιαφέρονται. Περίοικος αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά ψάχνοντας λύση μέσω του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, κατέθεσε μήνυση. Νωρίτερα είχε απευθυνθεί και στον Συνήγορο του Πολίτη. Ο οποίος ηθικά τον δικαίωσε.

Με αφετηρία την μήνυση που υποβλήθηκε τον Μάη του 2016, οι καταγγελίες του περίοικου επιβεβαιώθηκαν με έκθεση της Διεύθυνσης Υγείας. Το οικόπεδο περιγράφονταν ως εστία μόλυνσης και λόγω σκουπιδιών , νερών κτλ. Πρόσφατα τα χόρτα του οικοπέδου καθαρίστηκαν αλλά το γεγονός δεν επηρέασε την ουσία της υπόθεσης στο δικαστήριο. Πρώτος κατέθεσε ο περίοικος που θίγεται και ταλαιπωρείται. Στη συνέχεια δύο ακόμη κάτοικοι της περιοχής. Κατέθεσε επίσης κι άλλος κάτοικος της ίδιας περιοχής, ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Ο θιγόμενος πολίτης που διαμένει δίπλα ακριβώς από το συγκεκριμένο οικόπεδο περιέγραψε στο δικαστήριο την ταλαιπωρία που υφίσταται. Για το Καλοκαίρι (όπου κυρίως υπάρχει το πρόβλημα) είπε: «Θα με φάνε τα φίδια!». Στη συνέχεια υποστήριξε ότι τον δάγκωσαν σαρανταποδαρούσες! Όπως είπε η ίδια κατάσταση ισχύει επί 15 χρόνια ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις προηγούμενες ενέργειες που έκανε, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Εκ της διαδικασίας προέκυψε ότι στο οικόπεδο οι ιδιοκτήτες είχαν περίφραξη ενώ πρόσφατα (προφανώς εν όψει της δίκης) έκοψαν τα χόρτα. Υπήρξε επίσης σύγχυση στο δικαστήριο αφού στην ίδια περιοχή υπάρχει κι άλλο εγκαταλειμμένο οικόπεδο. Το οποίο περιλαμβάνει και κατοικία. Αφού ξεκαθάρισε αυτή η παρεξήγηση, το δικαστήριο επιβεβαίωσε την αρχική καταγγελία. Η εισαγγελέας πρότεινε σε κάθε έναν από τους τρεις κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης (με αναστολή) 3 μηνών. Η απόφαση της Προέδρου επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 μήνα. Με τριετή αναστολή.

 

Διαβάστε επίσης