• 24 Απριλίου 2024,

Καταδίκη δημοσίου υπαλλήλου για παραβάσεις υγειονομικού καταστήματος

 Καταδίκη δημοσίου υπαλλήλου για παραβάσεις υγειονομικού καταστήματος

Ταυτόχρονα συνεδρίασαν χθες από το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι ( και όχι έως τις 3, λόγω κινητοποίησης των δικαστικών υπαλλήλων) το Μονομελές και το Τριμελές Καβάλας.

Αισθητή έκανε την παρουσία της η Αστυνομία λόγω εκδίκασης έφεσης υπόθεσης επεισοδίου μεταξύ αναρχικών και ακροδεξιών. Ένας κατηγορούμενος αθωώθηκε, στον δεύτερο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών. Επεισόδια δεν έγιναν, η κατάσταση ήταν πολύ ήρεμη ενώ αντιεξουσιαστές δεν εμφανίστηκαν στον χώρο.

Στο Μονομελές δικάστηκαν 8 υποθέσεις ρευματοκλοπών. Στις 7 από αυτές οι κατηγορούμενοι είχαν πληρώσει το χρέος που υπολόγισε η ΔΕΗ.

Έτσι αθωώθηκαν. Γυναίκα κατηγορούμενη για ρευματοκλοπή στην Καβάλα ούτε πλήρωσε (ποσό 1.300 ευρώ), ούτε εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή. Σε όλες τις υποθέσεις των ρευματοκλοπών παρέστη ο γνωστός μάρτυρας του ΔΕΔΔΙΕ, ο οποίος διηγήθηκε κάθε περιστατικό και την εξέλιξη που αυτό είχε από την οικονομική του πλευρά.

Ενδιαφέρον παρουσίασε υπόθεση στο Μονομελές με δύο κατηγορούμενους, υπευθύνους καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Παγγαίο. Ένας εξ αυτών είναι δημόσιος υπάλληλος. Μετά από έλεγχο της αστυνομίας βρέθηκαν συνηθισμένες παραβάσεις (πιστοποιητικά υγείας κτλ).

Ο δημόσιος υπάλληλος δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι βρίσκονταν τυχαία στο κατάστημα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διευκόλυνε τον παρόντα υπεύθυνο, πράξη που έγινε για λόγους φιλίας και γενικότερης υποστήριξης στην δραστηριότητα.

Το δικαστήριο δεν πείσθηκε. Καταδίκασε και τον υπεύθυνο και τον δημόσιο υπάλληλο (θεωρώντας ότι κι αυτός ήταν υπεύθυνος της επιχείρησης) σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή. Και οι δύο άσκησαν έφεση. Στην απολογία του ο δημόσιος υπάλληλος είπε χαρακτηριστικά: « Ξαφνικά βρέθηκα να εμφανίζομαι υπεύθυνος της επιχείρησης. Φυσικά και δεν εργαζόμουν εκεί».

Διαβάστε επίσης