• 6 Μαΐου 2024,

«Στους πεζόδρομους να τηρηθεί ο κανονισμός που υπάρχει»

 «Στους πεζόδρομους να τηρηθεί ο κανονισμός που υπάρχει»

Χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη δημοτική καπναποθήκη διαδικασία διαβούλευσης που προκάλεσε ο Δήμος Καβάλας.

Θέμα της συζήτησης η κατάσταση που επικρατεί στους πεζόδρομους, με αφορμή καταγγελία επαγγελματιών.

Τα εμπορικά καταστήματα των οποίων βρίσκονται δίπλα σε καφετέριες -μπαρ κτλ.

Η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη κυρίως από πλευράς επαγγελματιών στην εστίαση. Εκπροσωπήθηκαν ταυτόχρονα και φορείς της αγοράς (Εμπορικός σύλλογος, Επιμελητήριο, καφεζυθοπώλες).

Το μήνυμα που έστειλε προς τους παρευρισκόμενους ο δήμαρχος έχει σχέση με τους αυστηρούς ελέγχους που θα γίνουν το προσεχές διάστημα  προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται ο υφιστάμενος και πρόσφατος σχετικά κανονισμός για τη λειτουργία των πεζοδρόμων.

Ο κ. Μουριάδης ήταν κατηγορηματικός για τους ελέγχους ζητώντας άπαντες να προσαρμοστούν στα δεδομένα του υφιστάμενου κανονισμού. Το πρωί της Πέμπτης σχολίασε το περιεχόμενο της διαβούλευσης με δηλώσεις του στην Πρωινή, ο πρόεδρος του σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης.

Ο κ. Βαφείδης μεταξύ των άλλων είπε: «Σε κάθε τομέα και κλάδο υπάρχουν οι νόμιμοι και σωστοί επαγγελματίες και αυτοί που καταπατούν τον κανονισμό. Το ότι βγήκαν τα κάγκελα που υπήρχαν στους πεζόδρομους δεν επηρέασε την κατάσταση. Σε αυτούς ο κανονισμός που υπάρχει συμφωνούμε ότι πρέπει να τηρηθεί.

Πρέπει να κάνει ελέγχους η Δημοτική Αστυνομία. Αν το κατάστημα είναι νόμιμο τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Γενικότερα θέλω να σχολιάσω -έχοντας στο μυαλό κάτι που μου έχουν πει πιο έμπειροι από μένα συνδικαλιστές- ότι όποιος δεν θέλει να λύσει ένα πρόβλημα οργανώνει διαβουλεύσεις και συσκέψεις. Μακάρι να γίνουν έλεγχοι, να τηρηθεί ο κανονισμός. Μακάρι να υπάρξει αστυνόμευση. Το σωματείο μας είναι υπέρ της νομιμότητας».

Στην ίδια διαδικασία διαβούλευσης συμμετείχε ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμΕΑ. Ο πρόεδρος του Μάκης Κρεμύδας απουσίαζε από τη διαδικασία της Τετάρτης. Χθες το ραδιόφωνο της Πρωινής που μίλησε πρότεινε να γίνει διαγράμμιση στους πεζόδρομους ώστε να υπάρχει συγκεκριμένο όριο στο έδαφος για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων. «Ότι βγαίνει έξω από το όριο να υπάρχει πρόστιμο» είπε επίσης ο Μάκης Κρεμμύδας.

Διαβάστε επίσης