Καταδίκη δύο γιατρών στο Μονομελές Καβάλας

 Καταδίκη δύο γιατρών στο Μονομελές Καβάλας

Δύο ιδιώτες γιατροί που εργάζονται στο Νομό Καβάλας καταδικάστηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι στο Μονομελές για την ταλαιπωρία γυναίκας (κατοίκου Καβάλας) την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2015. Η καταδίκη τους σε πρώτο βαθμό θα οδηγήσει την υπόθεση σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο μιας και αμφότεροι έκαναν έφεση. Απουσίαζαν από την ακροαματική διαδικασία, εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους υπεράσπισης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και την κατάθεση της παθούσας, αυτή το 2015 επισκέφθηκε άλλον ιδιώτη γιατρό για εξέταση. Αυτός επιχείρησε να της γράψει και αιματολογικές εξετάσεις. Διαπίστωσε ότι αυτό ήταν αδύνατο αφού η ασθενής εμφανίζονταν στο σύστημα να έχει κάνει τις ίδιες ακριβώς εξετάσεις προ μικρού χρονικού διαστήματος.

Η καταγγέλλουσα ισχυρίστηκε ότι έψαξε την υπόθεση διαπιστώνοντας ότι εμφανίζονταν να έχει επισκεφθεί αρχικά τον πρώτο κατηγορούμενο, στη συνέχεια τον δεύτερο για τις αιματολογικές εξετάσεις. Γεγονότα που αρνήθηκε. Αμέσως μετά κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. Έτσι η υπόθεση πήρε το δρόμο της στη δικαιοσύνη. Η κατάθεση της στο δικαστήριο έγινε με πολλές λεπτομέρειες και συχνές αντιπαραθέσεις της και με τους δύο συνηγόρους υπεράσπισης.

Και οι δύο μιλώντας για λογαριασμό των πελατών τους,  αρνούνταν ως το τέλος της δίκης όλες τις αρχικές κατηγορίες. Δήλωσαν ότι στον πρώτο κατηγορούμενο η καταγγέλλουσα δεν πήγε ποτέ ενώ για τις εξετάσεις στον δεύτερο κατηγορούμενο εμφανίστηκε μια γυναίκα που μπορεί και να χρησιμοποίησε τα στοιχεία της παθούσης.

Το δικαστήριο πείσθηκε από την μάρτυρα και τα άλλα στοιχεία που είχε στη διάθεση του. Καταδίκασε τον πρώτο γιατρό σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και τον δεύτερο σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών. Και στους δύο με αναστολή. Η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου στο δικαστήριο μετά την έφεση που υποβλήθηκε.

Διαβάστε επίσης