• 26 Απριλίου 2024,

Επιμένει στα θέματα της πεσμένης γέφυρας ο Βαγγέλης Παππάς

 Επιμένει στα θέματα της πεσμένης γέφυρας ο Βαγγέλης Παππάς

Όσοι παρακολουθούν τον Βαγγέλη Παππά (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΚΑΠ) στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, διαπιστώνουν ότι συνεχίζει να ανησυχεί και να ρωτά για την εκκρεμότητα στην πεσμένη γέφυρα. Οι ερωτήσεις του προς τη σημερινή και την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας δυστυχώς δεν «βγάζουν» είδηση.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι απαντήσεις ήταν και συνεχίζονται αρκετά αόριστες. Τόσο η προσωρινή λύση όσο και η οριστική είναι «χαμένες» στη γραφειοκρατία. Στις διαδικασίες και στις μελέτες. Καλώς εχόντων των πραγμάτων την Άνοιξη ο Δήμος Καβάλας ισχυρίζεται ότι θα αρχίσει το έργο μετακίνησης του τοιχίου του παλιού Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της δουλειάς που πρότεινε η κ. Δρακονάκη. Η οριστική λύση θα αργήσει.

Χθες ο κ. Παππάς μίλησε και για αυτό το θέμα στο ράδιο Πρωινή. Εξέφρασε απορία και αγωνία. Ουσιαστικά προέβλεψε ότι με τα σημερινά δεδομένα (κίνηση από την οδό Βάσου και Κολοκοτρώνη κτλ) θα οδηγηθούμε στο Καλοκαίρι, όπου η κίνηση στην πόλη λόγω τουρισμού αυξάνει.

Με αφορμή το θολό όπως είπε τοπίο στο συγκεκριμένο θέμα, ο Βαγγέλης Παππάς διατύπωσε έναν γενικότερο προβληματισμό. Φαίνεται να διαφωνεί με τους όρους της διαπραγμάτευσης της διοίκησης με την ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα. Ζητά επί του θέματος καλύτερη ενημέρωση.

Ο Βαγγέλης Παππάς στη συνέντευξη του στην Πρωινή μεταξύ άλλων δήλωσε: « Αν συνεδρίαζε αυτήν την εβδομάδα το δημοτικό συμβούλιο θα έθετα με ερωτήσεις τα θέματα των 135 εργαζόμενων στη ΒΦΛ, το θέμα των εκδηλώσεων του Καλοκαιριού. Πρέπει να μάθουμε ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν και ποιες όχι. Όπως επίσης θα ρωτούσα μία ακόμη φορά για την πεσμένη γέφυρα. Στο συγκεκριμένο ζήτημα τα δεδομένα είναι θολά. Και το προσωρινό έργο είναι μπλεγμένο και αυτό της Εγνατίας οδού (οριστικό έργο).

Εν τω μεταξύ έρχεται πάλι το Καλοκαίρι. Όσα δεν κάναμε στην ώρα τους με αποφασιστικότητα, τώρα μας κάνουν ακόμη πιο διστακτικούς. Αν με άκουγε ο κ. Σιμιτσής και κάναμε κατάληψη στο παλιό Νοσοκομείο θα προχωρούσε άμεσα το έργο του τοιχίου στην αυλή του. Ας χειριστούμε τα θέματα της πόλης όπως ο Αθανασιάδης. Ας θυμηθούμε τι πετυχημένα έκανε με τη Μεγάλη Λέσχη, με το έργο της Δημοτικής Αγοράς κτλ. Αυτή είναι πάνω κάτω η φιλοσοφία και η πρόταση μου.

Δυστυχώς στην Καβάλα κυριαρχεί η άποψη σύμφωνα με την οποία όταν κάποιος πάει να κάνει κάτι, όλοι οι άλλοι του δημιουργούν εμπόδια. Δεν έχω καταλάβει που και πως γίνεται η διαπραγμάτευση του Δήμου Καβάλας με την ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα. Πρέπει σαν Δήμος να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε εκεί».

Διαβάστε επίσης