• 19 Μαΐου 2024,

Κατεδαφίσεις παλαιών σπιτιών σε όλο το Ν. Καβάλας

 Κατεδαφίσεις παλαιών σπιτιών σε όλο το Ν. Καβάλας

Περισσότερες απ΄ ότι συνήθως συνεχίζουν να είναι οι νέες οικοδομικές άδειες για τις κατεδαφίσεις παλαιών ακινήτων (σπιτιών) τόσο στην πόλη όσο και στο Ν. Καβάλας.

Το γεγονός φυσικά και δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται στην επικινδυνότητα αρκετών κτισμάτων (σε πολλά υπάρχει ήδη σχετική έκθεση της αρμόδιας ΥΔΟΜ) και στην εκμετάλλευση του ίδιου οικοπέδου. Δηλαδή το κτίσιμο νέου ακινήτου.

Όλα αυτά ευνοούν την οικοδομική δραστηριότητα που κυρίως λόγω τουρισμού ήταν και παραμένει αυξημένη. Κι ας είμαστε σε μια άκρως Χειμωνιάτικη περίοδο και εποχή. Σύμφωνα με τις άδειες που εκδόθηκαν το προηγούμενο διάστημα πρόκειται να κατεδαφιστούν παλιά ως επί το πλείστον ακίνητα που βρίσκονται στην Καβάλα και στο Δήμο Παγγαίου.

Ειδικότερα οι πιο πρόσφατες οικοδομικές άδειες αφορούν κατεδάφιση παλαιού σπιτιού στην οδό Δράκοντος στην Καβάλα, διώροφου ακινήτου στη Μουσθένη του Δήμου Παγγαίου, τριώροφης κατοικίας στο τέρμα της οδού Ομονοίας.

Μια άλλη άδεια αφορά ακίνητο που θα κατεδαφιστεί στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Άδεια εκδόθηκε και επί διατηρητέου στην Παναγία (οδός Ανθεμίου), το οποίο από το παρελθόν είναι χαρακτηρισμένο επικίνδυνο.

Τέλος στα συλλογικά όργανα του Δήμου Καβάλας εγκρίνεται η διαδικασία λήψης οριστικών μέτρων αποτροπής κινδύνου στο παλιό σπίτι στην αρχή της οδού Ελληνικής Δημοκρατίας. Μια εκκρεμότητα που ανέκυψε πρόσφατα. Αντιμετωπίστηκε ως προς το επείγον του προβλήματος ενώ τώρα δίδεται οριστική λύση.


Με άλλη οικοδομική άδεια που εξέδωσε η Πολεοδομία Καβάλας εγκρίνεται σχέδιο εργασιών μέσα στο σούπερ μάρκετ και στο χώρο στάθμευσης του Lidl στο Περιγιάλι. Θυμίζουμε ότι εργασίες εγκρίθηκαν να γίνουν στο κατάστημα της ίδιας εταιρίας στη Νέα Ηρακλείτσα.

(φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη κατεδάφιση στην Καβάλα)

Διαβάστε επίσης