• 20 Απριλίου 2024,

Κατερίνα Δράκου στους 93,7: « Αγωνιστήκαμε στην Πάτρα με νέα παιδιά, είχαμε πολύ καλή παρουσία»

 Κατερίνα Δράκου στους 93,7: « Αγωνιστήκαμε στην Πάτρα  με νέα παιδιά, είχαμε πολύ καλή παρουσία»

Για την πρόσφατη παρουσία του ΟΚΑΚ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε στην Πάτρα αλλά και για «Ευαγγελίδεια/ Σπανίδεια 2017» που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στο «Ανθή Καραγιάννη» μίλησε στους 93,7 η Κατερίνα Δράκου.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΚ φάνηκε ευχαριστημένη τόσο από την παρουσία του συλλόγου στην Πάτρα όσο και από την επιτυχία της διοργάνωσης «Ευαγγελίδεια/ Σπανίδεια».

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Ποιος ήταν ο απολογισμός του ΟΚΑΚ στο πρόσφατο Πανελλήνιο της Πάτρας;

Απάντηση:  Σ` ένα πολύ όμορφο στάδιο αν και η Πάτρα εμάς δε μας βολεύει λόγω απόστασης, ο ΟΚΑΚ συμμετείχε και φέτος όπως βέβαια παραδοσιακά συμμετέχει σε όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα.  Κατεβήκαμε με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 γυναικών, όπου αγωνίστηκαν η Σοφία Ιωσηφίδου, η Θάλεια Παπαδοπούλου, η Μαρία Ζαχαρούδη και η Άννα Δάφτσου. Κατέλαβαν την 8η θέση με την πολύ καλή επίδοση 48.87.  Η Σοφία Ιωσηφίδου και η Θάλεια Παπαδοπούλου αγωνίστηκαν και στον τελικά των 100 μέτρων, κατέλαβαν την 13η και 15η θέση αντίστοιχα.  Ο Γιώργος ο Λιούμπας αμέσως μετά τις Πανελλαδικές έτρεξε στα 400 μέτρα και κατέλαβε την 14η θέση. Ακόμη η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου που είναι μια νέα αθλήτρια και αυτή μετά τις Πανελλαδικές έκανε 5.000 μέτρα και συνολικά βγήκε στην 18η θέση, ήταν όμως 2η νεάνιδα και 8η νέα γυναίκα. Είναι πρώτη χρονιά νεάνιδα. Η Θάλεια  Παπαδοπούλου ήταν ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, δυστυχώς κάποιοι τραυματισμοί την άφησαν αρκετά χρόνια πίσω.  Ξαναβρίσκει τον ευατό της και από πέρσι έδειξε τα πρώτα δείγματα και φέτος παρότι είναι φοιτήτρια στην Κομοτηνή, πηγαίνει εξαιρετικά. Στην Πάτρα έκανε νέο ατομικό ρεκόρ για 3η συνεχόμενη φορά. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, μια πολύ καλη φοιτήτρια. Θεωρούμε ότι η Θάλεια από εδώ και πέρα θα είναι από το ονόματα που θα ακούγονται και στην Καβάλα αλλά και Πανελλαδικά. Η Άννα είναι η σημαία μας. Στα 47 της συμμετείχε στο Πανελλήνιο σε μια ομάδα που μπήκε στον τελικό και κατέλαβε την 8η θέση στο πιο γρήγορο τελικό της δεκαετίας. Οχτώ ομάδες κάτω από 48 δευτερόλεπτα.  Στα τελευταία χρόνια δεν παρατηρείται αυτό.  Κάναμε μια εξαιρετική επίδοση. Η Άννα είναι πάντα στήριγμα για τα νέα παιδιά του συλλόγου.

Είμαστε μέσα στους στόχους μας.  Πάνω κάτω αυτά περιμέναμε για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.  Η Μαρία Ζαχαρούδη ήδη έχει συμμετοχή στο Πανελλήνιο συνθέτων ανδρών- γυναικών όπου κατέλαβε την 8η θέση.   Ηταν πολύ καλή η παρουσία μας, γιατί αγωνιστήκαμε με νέα παιδιά.

Ερώτηση:  Τα «Ευαγγελίδεια/ Σπανίδεια» και φέτος ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση. 

Απάντηση:  Ηταν μια γιορτή του αθλητισμού.  Για πρώτη φορά είχαμε τόσες πολλές συμμετοχές ενώ τα διοργανώνουμε εδώ και 8 χρόνια.

Είχαμε αθλητές και αθλήτριες από την Κατερίνη, τη Νάουσα, το Κιλκίς μέχρι τον Έβρο. Περισσότερα από 20 σωματεία.  Πολλές συμμετοχές δεν τις είχαμε καθόλου στο πρόγραμμα. Είχαμε 90 παιδάκια που πηδούσανε μήκος, είχαμε 90 κορίτσια που τρέχανε στα 50 μέτρα.

Τέτοια νούμερα στα αγωνίσματα. Παρόλα αυτά πήγαμε πολύ καλά οργανωτικά, όπου δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Επίσης αγωνιστικά έγιναν πολύ καλές επιδόσεις από τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες.  Οι συνάδελφοι γυμναστές, παράγοντες, γονείς, φύγανε ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι από το στάδιο και τη διοργάνωση.  Αυτό μας δίνει κουράγιο, να συνεχίσουμε και στα επόμενα.

Ερώτηση: Υπάρχουν σπουδαίες διοργανώσεις στην Καβάλα από εδώ και πέρα.

Απάντηση: Τα «Δαβιτζόγλεια» είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα γιατί θα φιλοξενήσουμε μεγάλους και πρωτοκλασάτος αθλητές.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχουμε το Παμπαίδων- Παγκορασίδων όπου έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Οπότε θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Είναι μια πρόσκληση για την Καβάλα να διοργανώσει για μια άλλη φορά ένα εξαιρετικό Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

 

 

Διαβάστε επίσης