• 26 Απριλίου 2024,

Κατερίνα Δράκου στους 93,7: « Η καλύτερη χρονιά του ΟΚΑΚ τα τελευταία 10 χρόνια»

 Κατερίνα Δράκου στους 93,7: « Η καλύτερη χρονιά του ΟΚΑΚ τα τελευταία 10 χρόνια»

Την αποτίμηση της χρονιάς για τον ΟΚΑΚ έκανε στους 93,7 η πρόεδρος του συλλόγου και αρχιπροπονήτρια κ. Κατερίνα Δράκου. Χαρακτήρισε τη σεζόν σαν την πιο αποδοτική των τελευταίων 10 ετών. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Μόνο χαμόγελα για τη σεζόν που πέρασε για τον ΟΚΑΚ;

Απάντηση: Είχαμε μια εξαιρετική χρονιά. Απόδωσαν οι καρποί χρόνων στο Πανελλήνιο Ανδρών- γυναικών γιατί τα παιδιά που αγωνίστηκαν και έφεραν τις επιτυχίες είναι παιδιά που μεγάλωσαν μέσα στον ΟΚΑΚ. Τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αποδώσουν στις μεγάλες κατηγορίες.

Ερώτηση: Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η τελευταία παρουσία της Μαρίας Ζαχαρούδης στο Πανελλήνιο Συνθέτων.

Απάντηση: Η Μαρία αλλά και άλλα παιδιά που γυμνάζονται σε άλλες πόλεις όπως η Σοφία, η Ανατολή, η Ισμήνη, ο Γιώργος  είναι παιδιά του ΟΚΑΚ.  Έχουν μεγαλώσει μέσα στον ΟΚΑΚ και  δεν έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να φύγουν. Η Μαρία γυμνάζεται με τον εξαιρετικό φίλο και επιστήμονα κ. Νίκο Στυλιανίδη(Ομοσπονδιακός Προπονητής) και αυτός είναι και ο λόγος των επιτυχιών της. Η Μαρία έκανε μια εξαιρετική χρονιά, δεν μπόρεσε να πιάσει για λίγο το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στάθηκε άτυχη. Εχει εδραιωθεί σαν η κορυφαία νέα γυναίκα στην Ελλάδα και η δεύτερη στην κατηγορία γυναικών στο Έπταθλο. Ένα παιδί που είναι 20 χρονών και με το Έπταθλο ασχολείται τα τελευταία τρία χρόνια, τα δυο χρόνια συστηματικά. Εχει πολύ μέλλον μπροστά της. Εμείς που ξέρουμε τη Μαρία το πόσο συστηματικά δουλεύει και το πόσο πείσμα έχει, περιμέναμε την εξέλιξη της. Περιμένουμε και μεγαλύτερη εξέλιξη από εδώ και πέρα.

Ερώτηση: Ηταν η καλύτερη χρονιά του ΟΚΑΚ των τελευταίων ετών;

Απάντηση: Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας με 11 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, έχουμε συμμετοχή αξιολόγηση και βαθμολόγηση σε 9 πρωταθλήματα. Από τα μοναδικούς επαρχιακούς συλλόγους που συμμετέχουν χωρίς εξαίρεσε σε όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνονται και αξιολογούνται από τον ΣΕΓΑΣ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε υποδομή και βάθος αλλά και σημαίνει τεράστιο οικονομικό κόστος για το σύλλογο.

Πήγαμε εξαιρετικά και προσπαθήσαμε να τα λύσουμε όλα τα άλλα. Είμαστε καταδικασμένοι να κάνουμε κάθε χρονιά ρεκόρ.

Ερώτηση: Κάποια ευχάριστη έκπληξη της φετινής περιόδου;

Απάντηση: Η Σοφία Ιωσηφίδου στα 100 μέτρα εμπόδια. Εγώ πίστευα ότι η Σοφία ήταν μια εξαιρετική εμποδίστρια από τη χρονιά που τη βοήθησα όταν ήταν στις Παγκορασίδες και έκανε 80 μέτρα εμπόδια. Πίστευα ότι τις ταιριάζει. Θα δείτε μια άλλη Σοφία τα επόμενα χρόνια.  Πραγματικά θα δείτε ένα ταλέντο να βρίσκει το δρόμο του. Εχει προπονήτρια την πολύ καλή συνάδελφο κ. Ιωάννα Σιώμου και βελτίωσαν τα πράγματα μετά την απειρία που έδειξε η Σοφία στο Πανελλήνιο Νέων Γυναικών με την πτώση της σε εμπόδιο και ήρθε το μετάλλιο στο Πανελλήνιο ανδρών γυναικών. Αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ερώτηση: Ο Βουλγάρογλου είναι από τις αποκαλύψεις;

Απάντηση: Η προσωπική μου εμπειρία μου λέει για τον Γιώργο ότι θα αφήσει εποχή από εδώ και πέρα. Με τα καινούρια δεδομένα του ταρτάν στην Ελευθερούπολη θα βελτιωθούν και  οι συνθήκες προπόνησης του.

Είναι ένα παιδί που ξέρει τι θέλει. Είναι ένα παιδί που δουλεύει συστηματικά και με πολύ μεράκι, έχοντας τη στήριξη της οικογένειας του. Εχει εξαιρετικό προπονητή και το όνομα του θα το ακούσουμε πολλές φορές από εδώ και πέρα.

Διαβάστε επίσης