Κατερίνα Σωτηροπούλου: « Στόχος μου η 1η θέση και στην Ουγγαρία»

 Κατερίνα Σωτηροπούλου: « Στόχος μου η 1η θέση και στην Ουγγαρία»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε η νεαρή πρωταθλήτρια του  ΑΟΚ Kyokushin Karate, Κατερίνα Σωτηροπούλου. 

Το μεγάλο ταλέντο μίλησε για την επιτυχία της στους πρόσφατους διεθνείς αγώνες που έγιναν στην πόλη Μπουργκάς της Βουλγαρίας αλλά και την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας που θα γίνει στο τέλος του Ιούνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη της 12χρονος Κατερίνας που ασχολείται από 5 χρονών με το άθλημα πάντα στον ίδιο σύλλογο με πρωταθλητή τον Δημήτρη Γαλάνη.

Ερώτηση: Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

Απάντηση: Είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην πόλη Σέντες της Ουγγαρίας.  Θα λάβω μέρος στα -55 κιλά στις ηλικίες 2004-2005.  Δε συμμετέχω για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο. Πέρσι στη Ρουμανία πήρα το χρυσό μετάλλιο ενώ πρόπερσι πάλι στην Ουγγαρία(Βουδαπέστη) είχα αναδειχθεί 2η.

Ο στόχος μου στο  Παγκόσμιο που έρχεται είναι η 1η θέση. Σίγουρα όμως είναι πολύ δύσκολο.

Ερώτηση: Στο Μπουργκάς που πρόσφατα πήρες την 1η θέση, τι ακριβώς πρωτάθλημα ήταν;

Απάντηση:  Ηταν αγώνες ανάμεσα σε Ευρωπαϊκές χώρες. Συμμετείχαν αθλήτριες από την Ουκρανία, από το Ισραήλ, από το Καζακστάν, τη Ρουμανία. Από χώρες της μαύρης θάλασσας.   Ήμουν και πέρσι στο ίδιο πρωτάθλημα και πάλι κατέκτησα την 1η θέση.  Ουσιαστικά ήταν μια πολύ καλή προπόνηση για το Παγκόσμιο που έρχεται. Στο Μπουργκάς συμμετείχαν ακόμη ο Δημήτρης Σπυρίδωνος και ο Μανώλης Σωτηρόπουλος που πήραν την 4η και 6η θέση αντίστοιχα.

Ερώτηση: Πόσες ώρες προπόνησης απαιτούνται για την προετοιμασία σου στο Παγκόσμιο;

Απάντηση: Τώρα που έκλεισαν τα σχολεία κάνω δυο φορές τη μέρα προπόνηση από 1,5 ώρα για να πάω έτοιμη στην Ουγγαρία.

Θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας για φέτος. Είναι φυσικά ο βασικός μου στόχος.

Ερώτηση: Πόσο δύσκολο είναι το άθλημα που έχεις ακολουθήσει;

Απάντηση:  Είναι πολύ δύσκολο.  Είναι διαδεδομένο αλλά υπάρχουν πολλά στυλ Καράτε. Το συγκεκριμένο που συμμετέχω ακόμη δεν είναι Ολυμπιακό αγώνισμα. Το θεωρούν κάπως βίαιο . Δεν έχει όρια ηλικίας το Καράτε. Είναι για όλους.  Μπορεί να το κάνει όλος ο κόσμος. Φυσικά έρχονται και για  αυτοάμυνα.

Το ξεκίνησα σε πολύ μικρή ηλικία και θα το συνεχίσω. Σε βελτιώνει τη δύναμη σου, την ισορροπία σου και την ευελιξία σου.  Είναι ατομικό άθλημα και ο καθένας μπορεί από μόνος του να βελτιώσει κάποια πράγματα. Στην Ελλάδα είναι πολύ καλό το επίπεδο. Στην χώρας μας ο κορυφαίος αγώνας είναι αυτός που γίνεται εδώ στην Καβάλα.  Είναι Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι άλλες πόλεις  διοργανώνουν μόνο Πανελλήνια πρωταθλήματα ενώ εμείς καλούμε και χώρες από την Ευρώπη. Το πρωτάθλημα αυτό θα γίνει στη  πόλη μας τον Απρίλιο του 2019. Φυσικά είναι ένας στόχος μου αφού είναι και μέσα στην πόλη που γεννήθηκα και ζω.

Ερώτηση: Ποια είναι η γνώμη σου για τον προπονητή σου Δημήτρη Γαλάνη;

Απάντηση: Είναι πολύ καλός προπονητής. Προσπαθεί να μας προπονήσει όσο το δυνατό καλύτερα  μπορεί για να  πάμε σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας στα πρωταθλήματα που έχουμε δηλώσει συμμετοχή.  Μας κάνει δύσκολες προπονήσεις. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο βάση των οδηγιών του. Εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια αφού αυτός μ` έφτασε στο σημείο.

Ερώτηση: Θέλεις να το συνεχίσεις το Καράτε η μόλις φτάσουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα σταματήσεις;

Απάντηση: Εκεί θα ελαττώσω τις προπονήσεις όμως έχουμε χρόνο ακόμη. Για μένα είναι τρόπος ζωής.

Ερώτηση: Οι γονείς σου πόσο σε βοηθάνε σε αυτήν την προσπάθεια;

Απάντηση:    Με συμπαραστέκονται σε μεγάλο βαθμό αλλά εγώ μόνη μου το χειρίζομαι το άγχος που προκύπτει από τους αγώνες.

Με ενθαρρύνουν τις περισσότερες φορές. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις που επέλεξα το Καράτε.

 

Διαβάστε επίσης