• 15 Μαΐου 2024,

«Κάθε Αθηναίος να γνωρίσει τα προϊόντα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

 «Κάθε Αθηναίος να γνωρίσει τα προϊόντα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

Όντας παρών στα εγκαίνια της 2ης έκθεσης “Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” στην Αθήνα, ο Καβαλιώτης Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τα όσα συνάντησε στο χώρο, συνδέοντας τα προϊόντα της Περιφέρειας με αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία:

«Η καρδιά της μεγάλης αγροτοδιατροφικής παράδοσης και πλούτου της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης χτυπά από χθες βράδυ στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας, στην έκθεση “Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,” στον σταθμό του Μετρό.

Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα με αυτές τις γεύσεις, από τους κουραμπιέδες, τις καριόκες, τα μέλια, τα λουκούμια, τα παστέλια, το λάδι και το κρασί που εμπνευσμένοι παραγωγοί συνεχίζουν να φτιάχνουν και να εξάγουν σε όλο τον κόσμο.

Η πέραν του Στρυμόνα Ελλάδα έχει υπάρξει από την αρχαιότητα ένα σταυροδρόμι πολιτισμών που αποτυπώνεται και στη γαστρονομία της. Μέρος της προσπάθειας που κάναμε στη διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης ήταν να ενισχύσουμε το brand της περιοχής διεθνώς και αυτό κάνουν πρωτοβουλίες σαν αυτή που εγκαινιάσαμε χθες βράδυ στο Σύνταγμα.

Θερμά συγχαρητήρια στα έξι επιμελητήρια και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για αυτή την πρωτοβουλία. Κλείνω με την προτροπή σε κάθε Αθηναία και Αθηναίο που περνά από τον σταθμό του Συντάγματος να κάνει μια στάση στην έκθεση, που θα λειτουργεί μέχρι το Σάββατο το βράδυ».

Διαβάστε επίσης