«Κάθε στήριξη στην προσπάθεια μας είναι καλοδεχούμενη»

 «Κάθε στήριξη στην προσπάθεια μας είναι καλοδεχούμενη»

Με το γνωστό δελτίο τύπου της προηγούμενης Πέμπτης, η υποψήφια Δήμαρχος Καβάλας κ. Αναστασία Ιωσηφίδου γνωστοποίησε το ταξίδι της στην Αθήνα.

Τη συνάντηση της με τον Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Η ίδια εξήγησε ότι στην πρωτεύουσα είχε κι άλλες συναντήσεις. Μιλώντας στην Πρωινή αναφέρθηκε στην ανάγκη μια διοίκηση Δήμου να έχει καλές σχέσεις με την εκάστοτε Κυβέρνηση.

Η δήλωση της Αναστασίας Ιωσηφίδου

«Στην Αθήνα είχα σειρά επαφών. Ανάμεσα σε αυτές και η συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη. Αν κάτι έχω μάθει από τα χρόνια της διοίκησης της κ. Τσανάκα είναι ότι αν δεν έχεις τη στήριξη της εκάστοτε Κυβέρνησης, λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις σε έναν Δήμο.

Σας θυμίζω δε ότι ως πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Καβάλας είχα άριστη συνεργασία με την τότε υπουργό Τουρισμού την κ. Κουντουρά. Μπορώ να μιλήσω συγκεκριμένα για πολλά πράγματα που αποδεικνύουν την εξαιρετική μεταξύ μας συνεργασία.

Επειδή λοιπόν πεποίθηση μας είναι ότι θα είμαστε η επόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, προετοιμαζόμαστε από τώρα. Κι όχι μόνο από τώρα. Στο παρελθόν έγιναν κι άλλες επαφές. Απλά δημοσιοποιώ τη συγκεκριμένη συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη.

Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας ώστε να μην χαθεί ούτε μια μέρα. Αναφέρουμε το δελτίο τύπου ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε κι άλλους υποψήφιους ενώ προγραμματίζονται τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου.

Θέλω να επικεντρωθώ στη συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη. Τέσσερα χρόνια ήταν υπουργός Ανάπτυξης και τώρα υπουργός Εργασίας. Αν κάποιος διαβάσει το πρόγραμμα μας, αυτό που παρουσιάσαμε από πέρσι και όχι προσχηματικά, φαίνεται ότι βασικός μας προσανατολισμός είναι η ανάπτυξη.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η στελέχωση των υπηρεσιών. Όλοι ξέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίας έχουν αποδεκατιστεί. Με την ευκαιρία να σας πω κάτι ακόμη. Αν παρουσιάσεις ένα πρόγραμμα μόνο, χωρίς να παρουσιάζεις λύσεις ε αυτό δεν νομίζω να έχει κάποια ουσία.

Έκθεση ιδεών μπορούμε όλοι να παραθέσουμε. Εκατοντάδες σελίδες… Ζητούμενο είναι να αναφέρεις κάτι, ένα πρόβλημα αλλά μαζί να παρουσιάζεις και τη λύση. Επιπλέον, ακούμε αυτήν την περίοδο τα πολιτικά κόμματα να βρίσκονται στη φάση και να ασχολούνται με τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση.

Ακούσαμε και διαβάσαμε να δίνουν στηρίξεις σε μεγάλους δήμους. Θέλαμε λοιπόν σαν παράταξη να δηλώσουμε την παρουσία μας (στη διάρκεια των συναντήσεων στην Αθήνα). Δεν μπορώ να σας πω το τι θα γίνει από την Κυβέρνηση ή από οποιαδήποτε άλλη παράταξη.

Δεν σας κρύβω ότι συζητήσαμε και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (εννοεί με τον κ. Γεωργιάδη). Την ύπαρξη πολλών υποψηφιοτήτων στο Δήμο Καβάλας, όχι ότι δεν το γνώριζε ο κ. Γεωργιάδης. Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Δεν μπορώ να σας μεταφέρω με σιγουριά τι θα κάνει η ΝΔ με το Δήμο Καβάλας. Όπως φαίνεται κι όπως ξέρουμε από προηγούμενες δημοτικές εκλογές, κυρίως ασχολείται με τους μεγαλύτερους της Καβάλας Δήμους. Το έχω πει κι άλλη φορά. Η κάθε στήριξη στην προσπάθεια μας είναι καλοδεχούμενη.

Είμαι ταυτόχρονα και πολύ προσεκτική. Δεν χρησιμοποιώ τη λέξη χρίσμα. Αναφέρομαι σε στήριξη. Υπάρχει διαφορά. Ως παράταξη δίνουμε σημασία κυρίως στις μετεκλογικές στηρίξεις. Όταν ως διοίκησης πηγαίνεις να παράξεις έργο, έχεις την ανάγκη να έχεις δίπλα σου και όχι απέναντι σου την κεντρική διοίκηση».

Διαβάστε επίσης