• 3 Μαΐου 2024,

Καθησυχάζει η Διεύθυνση Υγείας για περιστατικό ψειρών σώματος σε μαθητή

 Καθησυχάζει η Διεύθυνση Υγείας για περιστατικό ψειρών σώματος σε μαθητή

Η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας έλαβε γνώση σήμερα το πρωί ενός βέβαιου περιστατικού «ψειρών σώματος» κι ενός πιθανού δεύτερου. Σε αυτήν απευθύνθηκε ο διευθυντής του 9ου δημοτικού σχολείου όπου ανέκυψε το περιστατικό.

Ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος (νομίατρος) καθησύχασε γονείς και εκπαιδευτικούς ενώ ταυτόχρονα έδωσε οδηγίες που περιλαμβάνουν ενδεχομένως ακόμη και προληπτική απολύμανση της αίθουσας διδασκαλίας.

Ενημερώθηκε επίσης η σχολική επιτροπή του Δήμου Καβάλας ενώ καθησυχάζει και ο δερματολόγος που επιλήφθηκε πρώτος της υπόθεσης.

Σχετική ανακοίνωση υπήρξε το μεσημέρι και από το σύλλογο γονέων κηδεμόνων του σχολείου.

Αυτή αναφέρει: 

Αγαπητοί γονείς. Έπειτα από επικοινωνία με την Διεύθυνση του σχολείου και με την άδεια της σας ανακοινώνουμε ότι ο Νομίατρος αποφάσισε ότι η εν λόγω ασθένεια είναι δύσκολο να μεταδοθεί στο χώρο του σχολείου. Πρόκειται για μια κατάσταση που σπάνια μεταδίδεται και δε χρίζει απολύμανσης του χώρου. Θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες προς το προσωπικό.

Μέχρι στιγμής το πρόβλημα αφορά δυο μεμονωμένα περιστατικά. Παρόλα αυτά αύριο αποφασίστηκε από τους αρμοδίους να ελεγχθούν από τον γιατρό των Δομών τα προσφυγόπουλα για το αν φέρουν πάνω τους ψείρες. Το ίδιο φυσικά θα πρέπει να κάνουμε όλοι και στα δικά μας παιδιά. Εάν εμφανιστεί κάποιο περιστατικό είναι αυτονόητο ότι πρέπει να δηλωθεί στο σχολείο.

 

Διαβάστε επίσης