• 19 Απριλίου 2024,

Καθυστερημένες οι… μη απαντήσεις του Υφυπουργού Παιδείας για τις εστίες του ΔΙΠΑΕ Καβάλας

 Καθυστερημένες οι… μη απαντήσεις του Υφυπουργού Παιδείας για τις εστίες του ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Τον Νοέμβρη του 2022 ήταν πρόσφατο στην πόλη μας περιστατικό διαρροής υδάτων σε τμήματα των φοιτητικών εστιών του ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Υπήρξαν ζημιές και διαμαρτυρίες των φοιτητών. Τότε η κ. Τάνια Ελευθεριάδου κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Απάντηση έλαβε με καθυστέρηση, μόλις προ λίγων ημερών. Η απάντηση που υπογράφει ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος είναι γενική και αόριστη.

Για την επέκταση των εστιών στο παλιό Νοσοκομείο παραπέμπει το ΔΙΠΑΕ Καβάλας στο Δήμο Καβάλας. Στον οποίο ανήκει το ακίνητο. Για τις απαραίτητες εργασίες στις υφιστάμενες εστίες ο κ. Συρίγος αναφέρει τα εκτελούμενα έργα στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Απ’ όπου φαίνεται ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για παρεμβάσεις στις εστίες.

Από την απάντηση του κ. Συρίγου ξεχωρίζουμε τα ακόλουθα:

«Σύμφωνα με το ΔΦ 2.1./25842_06/12/2022/6-12-2022 έγγραφο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος: «…Το πρώην ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Καβάλα και νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος_Πανεπιστημιούπολη Καβάλας διαθέτει και λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων συγκρότημα φοιτητικών εστιών 450 κλινών από το 1990.

Επίσης, το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας ανήκει στον Δήμο Καβάλας. Το ΔΙΠΑΕ έχει πραγματοποιήσει επαφές με τον Δήμο Καβάλας προς αξιοποίηση του κτιρίου ως φοιτητικές εστίες και αναμένονται τα αποτελέσματα αυτών.

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΑΙΘ, δεν υπάρχει ενταγμένο έργο που να σχετίζεται με τις Φοιτητικές Εστίες του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στην Καβάλα. Τηρούνται μόνο ενταγμένα έργα που σχετίζονται με απαραίτητες επεμβάσεις στους χώρους των πανεπιστημιακών σχολών της Καβάλας».


Ίδια είναι η απάντηση του κ. Συρίγου σε μια ίδια ερώτηση, αυτήν την φορά από το κόμμα του κ. Βελόπουλου. Κι αυτή η ερώτηση είχε κατατεθεί τον περασμένο Νοέμβρη. Με την ίδια αφορμή.


Και η Τάνια Ελευθεριάδου (μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) υπογράφουν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για το προσωπικό καθαριότητας του ΔΙΠΑΕ:

«Στις 31.03.2023 λήγουν οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΔΙΠΑΕ. Ακόμη δεν έχει υπάρξει, όμως, σχετική ενημέρωση αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την καθαριότητα του ιδρύματος μέχρι να ξεκινήσει ο εργολάβος καθώς και όσον αφορά στις τύχες 72 συνολικά εργαζομένων, που μένουν ξεκρέμαστοι μετά την λήξη των συμβάσεών τους.

Η προοπτική της ανάθεσης της καθαριότητας σε εργολάβο αναμένεται, όπως φαίνεται, να οδηγήσει στην ανεργία τους συμβασιούχους αυτούς που εργάζονται εδώ και χρόνια στο ΔΙΠΑΕ».

Διαβάστε επίσης