• 4 Μαΐου 2024,

Κάτι σαν κάτοικοι Καβάλας τα μέλη του πληρώματος του «Aqua Blue»…

 Κάτι σαν κάτοικοι Καβάλας τα μέλη του πληρώματος του «Aqua Blue»…

Εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών – ισχυρών νοτιάδων- συνεχίζει να βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Blue».

Το καλό σενάριο προβλέπει αναχώρηση του σήμερα. Εφόσον και όταν «πέσουν» οι άνεμοι.

Το πλοίο είναι στην Καβάλα από την Τρίτη. Έχει ενδιαφέρον το τι κάνουν οι 55-60 άνδρες και γυναίκες, μέλη του πληρώματος. Κοιμούνται εντός του πλοίου αλλά κυκλοφορούν συνεχώς στην πόλη της Καβάλας. Μπορούν μάλιστα να θεωρηθούν και συχνοί κάτοικοι και επισκέπτες αφού είναι στην Καβάλα και κάθε Σαββατοκύριακο. Από τα ξημερώματα κάθε Σαββάτου (που το πλοίο σύμφωνα με το δρομολόγιο του έρχεται στο λιμάνι) ως το απόγευμα κάθε Κυριακής. Που αναχωρεί για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.

Αυτοί οι άνθρωποι στηρίζουν την αγορά, στηρίζουν την εστίαση. Έκαναν γνωριμίες κι αποκτούν «δέσιμο» και με την Καβάλα και με τους ανθρώπους της. Το «Aqua Blue» χωρίς να είναι το καλύτερο και το πιο καινούργιο πλοίο του κόσμου, εξυπηρετεί κυρίως τη Λήμνο κι είναι σταθερά σε 3 ή και 4 δρομολόγια την εβδομάδα από και προς Καβάλα τα τελευταία χρόνια. Με την προαναφερθείσα ιδιαιτερότητα του ενός δρομολογίου, που περιλαμβάνει παραμονή στο λιμάνι μεγαλύτερη των 24 ωρών κάθε Σάββατο και Κυριακή. Κι άλλη φορά έχει παραμείνει στο λιμάνι λόγω καιρού, ποτέ όμως για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

*Εξ αιτίας της κακοκαιρίας και των νοτιάδων τόσο χθες όσο και προχθές υπήρξαν προβλήματα στις πορθμειακές γραμμές Κεραμωτή- Λιμένας και Καβάλα- Πρίνος. Η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί από σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης